Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kačenka je oblíbenou pochoutkou obzvlášť při svátečních příležitostech. Aby se vaše pečínka rozplývala na jazyku, byla šťavnatá a plná chuti, je potřeba dodržet několik pravidel. A jaká to jsou, to se dozvíte v následujícím článku.

Kachní maso má tmavší barvu a oproti jiné drůbeži obsahuje také více tuku. Díky tomu je chutnější, protože tuk je nositelem chuti. Aby byla pečená kachna šťavnatá a křehká, je dobré nic neuspěchat a péct ji delší dobu při nižší teplotě.

Jak upéct kachnu

Plánujte dopředu a při přípravě nespěchejte.

  • Pokud máte kachnu zmraženou, vyndejte ji 1–2 dny předem a nechte pomalu rozmrznout v lednici. Rozmrzání při pokojové teplotě není ideální kvůli vysokému rozdílu teplot. Přímo hřích je rozmrazování v teplé vodě.
  • Před samotným zahájením pečení nechte kachnu v pokojové teplotě alespoň 3 hodiny, během kterých se vyrovnají teploty a předejdete tím teplotnímu šoku, který masu nesvědčí. 
  • Kachnu okořeňte podle svých představ, ale úplně postačí sůl a kmín. Podlijte vodou.
  • Pečte v uzavřené nádobě na 150 °C alespoň 4 hodiny. V poslední hodině pečení ji přelijte výpekem a dopečte odkrytou. Získáte tak dokonale křupavou kůžičku.
  • Ideální přílohou je houskový nebo bramborový knedlík a vařené zelí.

Jestli jsme vás navnadili a dostali jste na pečenou kačenu chuť, můžete se při přípravě inspirovat třeba následujícím videoreceptem.

 

Komentáře

radekhk: musíš přidat červenou řepu. :-D:-D:-D

ty joo jak se dělá ta zásmažka co obarví bílé zelí na modro :-D:-D:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky