Jak připravit dokonalou pečenou kachnu? je třeba dodržet několik důležitých kroků
Pečená kačenka je oblíbenou pochoutkou obzvlášť při svátečních příležitostech. Aby se vaše pečínka rozplývala na jazyku, byla šťavnatá a plná chuti, je potřeba dodržet několik pravidel. A jaká to jsou, to se dozvíte v následujícím článku.
Kachní maso má tmavší barvu a oproti jiné drůbeži obsahuje také více tuku. Díky tomu je chutnější, protože tuk je nositelem chuti. Aby byla pečená kachna šťavnatá a křehká, je dobré nic neuspěchat a péct ji delší dobu při nižší teplotě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct kachnu
Plánujte dopředu a při přípravě nespěchejte.
- Pokud máte kachnu zmraženou, vyndejte ji 1–2 dny předem a nechte pomalu rozmrznout v lednici. Rozmrzání při pokojové teplotě není ideální kvůli vysokému rozdílu teplot. Přímo hřích je rozmrazování v teplé vodě.
- Před samotným zahájením pečení nechte kachnu v pokojové teplotě alespoň 3 hodiny, během kterých se vyrovnají teploty a předejdete tím teplotnímu šoku, který masu nesvědčí.
- Kachnu okořeňte podle svých představ, ale úplně postačí sůl a kmín. Podlijte vodou.
- Pečte v uzavřené nádobě na 150 °C alespoň 4 hodiny. V poslední hodině pečení ji přelijte výpekem a dopečte odkrytou. Získáte tak dokonale křupavou kůžičku.
- Ideální přílohou je houskový nebo bramborový knedlík a vařené zelí.
Jestli jsme vás navnadili a dostali jste na pečenou kačenu chuť, můžete se při přípravě inspirovat třeba následujícím videoreceptem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit domácí arašídové máslo. Chutná báječně s pečivem i v ovesné kaši
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Jak rozmrazit maso, když máte málo času? Máme pro vás několik rad, se kterými to jistě zvládnete
Komentáře
8. 11. 2024 21:48
26. 12. 2023 14:50