Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pod názvem šmórin si představte báječné kakaové řezy potřené smetanovým krémem, navíc s vrstvou lahodné pařížské šlehačky. Řezy na povrchu poprášíte kakaem a dozdobíte kopečkem šlehačky.

Pokud jste milovníci lehkých dezertů, tak právě tyto řezy šmórin vás okouzlí svou chutí. Řezy nejsou na přípravu složité, vzhledově je můžete využít i k slavnostní příležitosti nebo vám udělají radost k šálku odpolední kávy.

Jak připravit řezy šmórin

Kakaové řezy šmórin vás hned po prvním soustu okouzlí svojí jemnou chutí. Navíc u přípravy není potřeba odměřovat suroviny, jako odměrka vám postačí pouze lžíce a lžička.

Na jeden plech o rozměru 20x20 cm budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve si připravte plech, který vyložíte pečícím papírem a troubu rozehřejte na 180 °C.
  2. Nyní oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  3. Žloutky smíchejte s cukrem a vyšlehejte je do světlé pěny. Do žloutků postupně zašlehávejte také olivový olej.
  4. Mouku, kakao a prášek do pečiva prosejte, poté sypkou směs opatrně přidejte do žloutkové pěny. Na závěr postupně přimíchejte i sníh z bílků.
  5. Připravené těsto vlijte na plech, rovnoměrně rozetřete a vložte do rozehřáté trouby na 15–20 minut.
  6. Zatímco korpus bude po dopečení chladnout, můžete si připravit krém.
  7. V misce smíchejte mascarpone se šlehačkou1 lžíci ztužovače šlehačky, moučkový cukr podle chuti a vyšlehejte do nadýchaného krému.
  8. Hotový krém poté rovnoměrně natřete na vychladlý korpus.
  9. Pařížskou šlehačku vyšlehejte s 1 lžící ztužovače a v tenké vrstvě ji rozetřete na bílý krém. Přes sítko poprašte kakaem a dejte ztuhnout do lednice.
  10. Hotový řez nakrájejte na stejné kostky - po každém řezu nůž vždy očistěte. Řezy můžete ozdobit podle své fantazie.

Pokud hledáte inspiraci na lahodné řezy, máme pro vás k tomuto receptu také úvodní video, podle kterého je velmi snadné dezert připravit. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli