Jak připravit řezy šmórin? Lehký dezert s krémem a pařížskou šlehačkou je dokonalý
Pod názvem šmórin si představte báječné kakaové řezy potřené smetanovým krémem, navíc s vrstvou lahodné pařížské šlehačky. Řezy na povrchu poprášíte kakaem a dozdobíte kopečkem šlehačky.
Pokud jste milovníci lehkých dezertů, tak právě tyto řezy šmórin vás okouzlí svou chutí. Řezy nejsou na přípravu složité, vzhledově je můžete využít i k slavnostní příležitosti nebo vám udělají radost k šálku odpolední kávy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit řezy šmórin
Kakaové řezy šmórin vás hned po prvním soustu okouzlí svojí jemnou chutí. Navíc u přípravy není potřeba odměřovat suroviny, jako odměrka vám postačí pouze lžíce a lžička.
Na jeden plech o rozměru 20x20 cm budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve si připravte plech, který vyložíte pečícím papírem a troubu rozehřejte na 180 °C.
- Nyní oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
- Žloutky smíchejte s cukrem a vyšlehejte je do světlé pěny. Do žloutků postupně zašlehávejte také olivový olej.
- Mouku, kakao a prášek do pečiva prosejte, poté sypkou směs opatrně přidejte do žloutkové pěny. Na závěr postupně přimíchejte i sníh z bílků.
- Připravené těsto vlijte na plech, rovnoměrně rozetřete a vložte do rozehřáté trouby na 15–20 minut.
- Zatímco korpus bude po dopečení chladnout, můžete si připravit krém.
- V misce smíchejte mascarpone se šlehačkou, 1 lžíci ztužovače šlehačky, moučkový cukr podle chuti a vyšlehejte do nadýchaného krému.
- Hotový krém poté rovnoměrně natřete na vychladlý korpus.
- Pařížskou šlehačku vyšlehejte s 1 lžící ztužovače a v tenké vrstvě ji rozetřete na bílý krém. Přes sítko poprašte kakaem a dejte ztuhnout do lednice.
- Hotový řez nakrájejte na stejné kostky - po každém řezu nůž vždy očistěte. Řezy můžete ozdobit podle své fantazie.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pokud hledáte inspiraci na lahodné řezy, máme pro vás k tomuto receptu také úvodní video, podle kterého je velmi snadné dezert připravit. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře