Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelizovaná cibulka je jedna z jednoduchých, ale ohromujících příloh, které mohou zvýraznit chuť jakéhokoli jídla. Z obyčejné cibule vznikne originální doplněk s jemnou karamelovou chutí, který stojí za tu chvilku práce v kuchyni.

Příprava karamelizované cibulky začíná správným výběrem cibule. Nejvhodnější jsou sladší odrůdy, jako např. červená cibule nebo šalotka. Samotná příprava je opravdu jednoduchá a cibulka může být skvělou alternativou k běžným omáčkám, neboť jídlům dodá originální chuť.

  1. Oloupeme červenou cibuli a nakrájíme ji na větší kusy.
  2. Rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje na pánvi.
  3. Cibuli osmahneme dosklovita.
  4. Přidáme 1 lžíci krupicového cukru a necháme zkaramelizovat.
  5. Vše lehce osolíme a přidáme lžíci balzamikového octa, který necháme odpařit.

Kam s karamelizovanou cibulkou

Cibule v karamelovém kabátku může být vynikající přísadou do sendvičů a burgerů nebo tortill, kterým dodává výraznou chuťovou rovnováhu. Je také skvělým doplňkem k sýrům, grilovanému masu nebo k obyčejné zelenině. Oživí jednoduchý oběd a potěší při společné večeři. Když vám chutnají pálivé pokrmy, můžete do cibulky přidat chilli papričky a vytvořit pikantní variantu. A pokud máte tento styl rádi, nemusíte zůstat jen u cibule.

Další tipy a triky