Jak připravit karamelizovanou cibulku? Video ukáže originální přílohu z obyčejné cibule
Karamelizovaná cibulka je jedna z jednoduchých, ale ohromujících příloh, které mohou zvýraznit chuť jakéhokoli jídla. Z obyčejné cibule vznikne originální doplněk s jemnou karamelovou chutí, který stojí za tu chvilku práce v kuchyni.
Příprava karamelizované cibulky začíná správným výběrem cibule. Nejvhodnější jsou sladší odrůdy, jako např. červená cibule nebo šalotka. Samotná příprava je opravdu jednoduchá a cibulka může být skvělou alternativou k běžným omáčkám, neboť jídlům dodá originální chuť.
- Oloupeme červenou cibuli a nakrájíme ji na větší kusy.
- Rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje na pánvi.
- Cibuli osmahneme dosklovita.
- Přidáme 1 lžíci krupicového cukru a necháme zkaramelizovat.
- Vše lehce osolíme a přidáme lžíci balzamikového octa, který necháme odpařit.
Mohlo by vás zajímat
Kam s karamelizovanou cibulkou
Cibule v karamelovém kabátku může být vynikající přísadou do sendvičů a burgerů nebo tortill, kterým dodává výraznou chuťovou rovnováhu. Je také skvělým doplňkem k sýrům, grilovanému masu nebo k obyčejné zelenině. Oživí jednoduchý oběd a potěší při společné večeři. Když vám chutnají pálivé pokrmy, můžete do cibulky přidat chilli papričky a vytvořit pikantní variantu. A pokud máte tento styl rádi, nemusíte zůstat jen u cibule.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušejte novou chuť kysaného nebo hlávkového zelí. Máme pro vás recepty na zelí karamelizované
Hit internetu: Těstoviny s karamelizovanou cibulkou a pikantně nasládlou krémovou omáčkou připravíte téměř bez práce
Na rychlé oloupání cibule pomáhají různé vychytávky. Vyberte si tu, která vám nejlépe vyhovuje
Komentáře