Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buřtguláš je tradiční české jídlo, které je snadné na přípravu a lákavě voní česnekem i majoránkou. Základem báječného buřtguláše jsou voňavé špekáčky a také brambory. Hustý guláš dokáže zasytit i náročného strávníka.

Buřtguláš je chalupářská klasika, na kterou si v létě s láskou vzpomene mnoho z nás, přesto si ho můžeme připravit kdykoli během roku a pohostit i velkou rodinu. Tento guláš je snadný na přípravu a během chvilky máme plný hrnec sytého pokrmu.

Jak připravit buřtguláš

Klasický bramborový guláš zvládne připravit i začínající hospodyňka. Poradíme vám osvědčený recept, jak na to.

  1. Budete potřebovat
  2. Očištěné brambory a také uzeninu nakrájejte na menší kostičky.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a poté na rozpáleném oleji v hrnci orestujte.
  4. K orestované cibuli přidejte uzeninu, kterou osmahnete ze všech stran a dochutíte solí i pepřem.
  5. Mezitím dejte vařit vodu do varné konvice a poté utřete česnek se solí.
  6. Opraženou uzeninu zasypte sladkou i pálivou paprikou, aby měl guláš výraznou barvu a také chuť.
  7. Krátce promíchejte a zalijte horkou vodou z konvice. Dále přisypte nakrájené brambory, utřený česnek a majoránku. Guláš provařujte zhruba 10–15 minut, dokud nebudou brambory měkké.
  8. Buřtguláš zahustíte záklechtkou tzn. moukou rozmíchanou ve vodě, ke konci vaření přilijte ještě celou smetanu.
  9. Podle své chuti buřtguláš dolaďte solí, pepřem a paprikou, případně jej můžete trochu více zjemnit smetanou.

Úvodní video vás provede postupem, který vám vysvětlí, jak snadno buřtguláš připravit. Pokud patříte mezi milovníky tohoto jednoduchého pokrmu, inspirujte se výběrem 20 receptů na nejlepší guláše. Dejte nám do komentáře vědět, který z nich je váš nejoblíbenější.

Dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky