Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit kopřivový čaj. Dobře chutná z čerstvých i sušených kopřiv
Zdroj: pixabay, Mareefe

Čaj z kopřivy má mnoho pozitivních vlivů na náš organismus. Používá se při zánětech močových cest, při menstruačních bolestech či na udržení správné hladiny cukru v krvi. Ale má řadu dalších přínosů pro naše tělo. Připravujeme ho z čerstvých i sušených kopřivových listů.

Příprava kopřivového čaje

Čaj připravíme ze sušených nebo z čerstvých kopřivových listů. Hrst listů zalijeme vařící vodou a necháme přibližně 15 minut louhovat, poté slijeme. Při delším louhování by čaj zhořkl. Čaj si podle chuti dosladíme medem nebo dochutíme citrónem, a popíjíme ho teplý nebo vlažný.

Další nápoje z kopřivy

Pokud uvažujeme nad dalším využitím kopřivy do nápojů, pak můžeme zkusit zelený nápoj nebo kopřivový sirup. Příprava kopřivového sirupu je obdobná jako příprava známého bezového sirupu. Jak na to, nám názorně poradí následující video:

 

Komentáře

Další tipy a triky