Jak připravit kopřivový čaj. Dobře chutná z čerstvých i sušených kopřiv
Čaj z kopřivy má mnoho pozitivních vlivů na náš organismus. Používá se při zánětech močových cest, při menstruačních bolestech či na udržení správné hladiny cukru v krvi. Ale má řadu dalších přínosů pro naše tělo. Připravujeme ho z čerstvých i sušených kopřivových listů.
Příprava kopřivového čaje
Čaj připravíme ze sušených nebo z čerstvých kopřivových listů. Hrst listů zalijeme vařící vodou a necháme přibližně 15 minut louhovat, poté slijeme. Při delším louhování by čaj zhořkl. Čaj si podle chuti dosladíme medem nebo dochutíme citrónem, a popíjíme ho teplý nebo vlažný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Další nápoje z kopřivy
Pokud uvažujeme nad dalším využitím kopřivy do nápojů, pak můžeme zkusit zelený nápoj nebo kopřivový sirup. Příprava kopřivového sirupu je obdobná jako příprava známého bezového sirupu. Jak na to, nám názorně poradí následující video:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit zelený nápoj, plný živin a vitamínů. Jednoduchý recept z jarních bylinek a svěžích zeleninových natí
Čaj z rýmovníku nám nabízí rychlou pomoc při rýmě a nachlazení. Pěstování této bylinky je nenáročné a za oknem ji máme stále po ruce
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Komentáře