Jak uvařit krémovou pórkovou polévku? Bleskovou přípravou nadchne všechny gurmány
Pórková polévka patří mezi oblíbené krémové polévky, které skvěle zasytí a hodí se k obědu i k večeři. Hospodyňky si ji zamilovaly především proto, že je bleskově uvařená, navíc na ni potřebují pouze pár surovin.
Během sychravého podzimního počasí vaříme především husté krémové polévky, které tělo báječně prohřejí a zároveň zasytí. Jednou z oblíbených je i pórková, která chutná naprosto dokonale, zvlášť když je zjemněná smetanou a doplněná křupavými krutony.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit pórkovou polévku
Na tuto zahřívací polévku připravte několik základních surovin:
- Očištěný pórek nejprve nakrájejte na kolečka. V kastrole rozehřejte 1 lžíci másla a nakrájený pórek na něm osmahněte. Poté zlehka podlijte trochou vývaru (nebo vody) a poduste do změknutí.
- V druhé nádobě rozehřejte zbytek másla, na kterém osmahnete mouku a vytvoříte hladkou jíšku. Zalijte studeným vývarem a důkladně rozšlehejte metličkou.
- Poté přidejte podušený pórek, který můžete také rozmixovat. Polévku chvíli povařte, podle chuti zjemněte smetanou a dochuťte solí i pepřem.
- Na závěr přidejte do polévky žloutek rozšlehaný v mléce, vše promíchejte a nechte krátce projít varem.
Hřejivé a husté polévky jsou na podzimní počasí jako stvořené. Poradíme vám, jak zpracovat pórek v kuchyni, chutná totiž báječně nejenom v polévce, ale také v plackách, pomazánkách či v zapečených tortillách.
Jak využíváte pórek vy? Napište nám své oblíbené tipy do komentáře.
Komentáře