Jak připravit tradiční bramboráky? Křupavé placičky voní báječně česnekem a majoránkou
Bramboráky jsou známým lidovým pokrmem našich babiček. Skládají se jen z několika málo surovin, přesto dokáží okouzlit svou lahodnou vůní a chutí brambor ve spojení s česnekem a majoránkou. Kdo by si na nich rád nepochutnal?
Bramboráky patří jednoznačně mezi poklady české kuchyně. Přesto, že se jedná o prosté jídlo z brambor, chuťově jsou neodolatelné. Příprava bramborákového těsta je velmi snadná, poradíme osvědčený recept na tuto lahůdku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit bramboráky
Příprava těsta na křupavé bramboráky není vůbec složitá. Postačí vám pouze základní suroviny a skvělá večeře je za chvíli na stole.
- Připravte si
- Brambory nejprve oloupejte a poté nastrouhejte na struhadle. K nastrouhaným bramborám přidejte i prolisovaný česnek.
- Do brambor rozklepněte vejce a ochuťte těsto solí a majoránkou.
- Všechno důkladně promíchejte, a pokud je těsto příliš řídké, přidejte podle potřeby strouhanku. Díky tomu budou bramboráky ještě více křupavé.
- Placky usmažte na rozpáleném oleji dozlatova.
Křupavé bramboráky často připravujeme k rychlé večeři, ale ve spojení s masem či kysaným zelím vytvoří báječný a sytý oběd. Vyzkoušejte si recept na bramborák s masovou směsí, který sklidí u všech strávníků velkou chválu.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře