Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky jsou známým lidovým pokrmem našich babiček. Skládají se jen z několika málo surovin, přesto dokáží okouzlit svou lahodnou vůní a chutí brambor ve spojení s česnekem a majoránkou. Kdo by si na nich rád nepochutnal?

Bramboráky patří jednoznačně mezi poklady české kuchyně. Přesto, že se jedná o prosté jídlo z brambor, chuťově jsou neodolatelné. Příprava bramborákového těsta je velmi snadná, poradíme osvědčený recept na tuto lahůdku.

Jak připravit bramboráky

Příprava těsta na křupavé bramboráky není vůbec složitá. Postačí vám pouze základní suroviny a skvělá večeře je za chvíli na stole.

  1. Připravte si 
  2. Brambory nejprve oloupejte a poté nastrouhejte na struhadle. K nastrouhaným bramborám přidejte i prolisovaný česnek.
  3. Do brambor rozklepněte vejce a ochuťte těsto solí a majoránkou.
  4. Všechno důkladně promíchejte, a pokud je těsto příliš řídké, přidejte podle potřeby strouhanku. Díky tomu budou bramboráky ještě více křupavé.
  5. Placky usmažte na rozpáleném oleji dozlatova.

Křupavé bramboráky často připravujeme k rychlé večeři, ale ve spojení s masem či kysaným zelím vytvoří báječný a sytý oběd. Vyzkoušejte si recept na bramborák s masovou směsí, který sklidí u všech strávníků velkou chválu.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky