Jak připravit krůtí prso? Na nudličky či roládu, celé i mleté, možností je mnoho
Po hojných vánočních a následně silvestrovských setkáních a oslavách plných dobrého jídla a pití se nejspíš krůtí maso na našich talířích bude objevovat více než jindy. Řadí se totiž k těm nejdietnějším masům, jelikož obsahuje minimum tuku.
Krůtí maso najdete v dietních plánech velmi často. Ve velkém si ho také dopřávají sportovci, jelikož obsahuje vysoký podíl bílkovin. Z toho důvodu je tedy jistě dobré vědět, jakými různými způsoby je možné krůtí maso připravit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit krůtí prso
Krůtí prsa můžete připravit mnoha chutnými způsoby:
- Pečení v celku: Prso nejprve nechte chvíli zatáhnou na pánvi a poté pečte zhruba 20 minut v troubě. Upečené krůtí prso nakrájejte na tenké plátky a podávejte s přílohou podle vaší volby.
- Grilování: Marinovaná krůtí prsa nakrájená na kostičky napíchejte na grilovací špejle a grilujte na ohni. V zimních měsících si je připravte v troubě nastavené na funkci gril.
- Na nudličky: Krůtí maso na nudličky je dobré naložit do marinády. Maso klidně naložte den předem, ať ho můžete druhý den pouze osmahnout na pánvi a připravit tak bleskurychlý oběd.
- Roláda: Maso nakrájejte na tenké plátky, na které navrstvěte nádivku podle vašich preferencí, následně ho stočte do pevné krůtí rolády. Pro lepší chuť můžete roládu obalit slaninou nebo schwarzvaldskou šunkou.
- Řízky: Stejně jako z kuřecího, i z krůtího masa uděláte oblíbené řízky. Můžete je smažit na oleji, péct v troubě, obalit v trojobalu, nebo je připravit na přírodno.
- Guláš: Nakrájené maso spolu s česnekem a cibulí osmahněte na pánvi, zasypte mletou paprikou a dalším kořením, podlijte pivem a duste do měkka. Přidejte papriku a rajčatový protlak, zahustěte moukou a hotový krůtí guláš servírujte s pečivem nebo knedlíkem.
- Mleté: Z mletého krůtího masa uděláte karbanátky, masové kuličky nebo ho například můžete naplnit do paprikových lusků.
Aby mělo maso výraznější chuť, naložte ho předem do marinády. Při její přípravě můžete různě experimentovat nebo se řídit následujícím receptem, ve kterém mimo jiné najdete v marinádě pomerančovou šťávu, třtinový cukr a sušenou mátu:
Komentáře