Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice je jedním z nejoblíbenějších pokrmů v českých domácnostech. Omáčka s křehkým kuřecím masem okořeněná sladkou paprikou a zjemněná smetanou potěší chuťové pohárky každého z nás.

Kuře na paprice, tradiční pokrm převzatý původně z Maďarska, je na přípravu velmi jednoduchý. Nejčastěji se využívají kuřecí stehna, která dodávají omáčce skvělou chuť. Na závěr do omáčky přidáme trochu smetany pro lahodnou krémovost.

Jak připravit kuře na paprice

Na tuto chutnou omáčku budeme potřebovat 

  1. Nejprve oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky a vložíme do misky, ve které je osolíme a opepříme.
  2. Přichystáme hrnec, ve kterém zpěníme na oleji cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme maso a orestujeme ze všech stran.
  3. Po orestování zaprášíme maso sladkou paprikou a důkladně promícháme. Restujeme pouze krátce, aby se paprika nepřipálila, a poté podlijeme vývarem.
  4. Do hrnce přidáme bobkový list a dusíme doměkka pod pokličkou.
  5. V momentě, kdy se maso bude rozpadat, je vytáhneme ven do mísyDo omáčky nalijeme polovinu smetany a podle potřeby také vývar. Vše krátce provaříme.
  6. Z omáčky odstraníme bobkový list. V druhé polovině smetany rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme důkladným rozšleháním metličkou. Pokud je třeba, omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Omáčku provaříme alespoň 15 minut.
  7. Po provaření vrátíme zpět maso do omáčky a dochutíme solí, pepřem, případně octem. Jako přílohu volíme houskový knedlík nebo těstoviny.
Kuře na paprice je báječný a velmi rychlý oběd, který nezabere příliš mnoho času. Podívejte se na podrobný videorecept, který vás provede postupem krok za krokem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář