Jak připravit kuře na paprice? Smetanová omáčka okořeněná paprikou zachutná každému
Kuře na paprice je jedním z nejoblíbenějších pokrmů v českých domácnostech. Omáčka s křehkým kuřecím masem okořeněná sladkou paprikou a zjemněná smetanou potěší chuťové pohárky každého z nás.
Kuře na paprice, tradiční pokrm převzatý původně z Maďarska, je na přípravu velmi jednoduchý. Nejčastěji se využívají kuřecí stehna, která dodávají omáčce skvělou chuť. Na závěr do omáčky přidáme trochu smetany pro lahodnou krémovost.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit kuře na paprice
Na tuto chutnou omáčku budeme potřebovat
- Nejprve oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky a vložíme do misky, ve které je osolíme a opepříme.
- Přichystáme hrnec, ve kterém zpěníme na oleji cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme maso a orestujeme ze všech stran.
- Po orestování zaprášíme maso sladkou paprikou a důkladně promícháme. Restujeme pouze krátce, aby se paprika nepřipálila, a poté podlijeme vývarem.
- Do hrnce přidáme bobkový list a dusíme doměkka pod pokličkou.
- V momentě, kdy se maso bude rozpadat, je vytáhneme ven do mísy. Do omáčky nalijeme polovinu smetany a podle potřeby také vývar. Vše krátce provaříme.
- Z omáčky odstraníme bobkový list. V druhé polovině smetany rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme důkladným rozšleháním metličkou. Pokud je třeba, omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Omáčku provaříme alespoň 15 minut.
- Po provaření vrátíme zpět maso do omáčky a dochutíme solí, pepřem, případně octem. Jako přílohu volíme houskový knedlík nebo těstoviny.
Kuře na paprice je báječný a velmi rychlý oběd, který nezabere příliš mnoho času. Podívejte se na podrobný videorecept, který vás provede postupem krok za krokem.
Komentáře