Jak připravit kuřecí přírodní plátek? Vykouzlete chutný oběd pro celou rodinu
Když se řekne přírodní plátek, nemusí to vždy znamenat kus neochuceného nudného masa, naopak z něj snadno vykouzlíte chutný a šťavnatý pokrm doplněný masovou šťávou. Za takové jídlo jistě sklidíte samou chválu.
Kuřecí maso bude chutnat naprosto dokonale, pokud jej předem okořeníte oblíbeným kořením či naložíte přímo do marinády. K přírodnímu plátku se skvěle hodí bramborové přílohy a svěží zeleninové saláty nebo ovocné kompoty.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit přírodní kuřecí plátek
Na lahodný a rychlý oběd si připravte tyto suroviny:
- Nejprve si nakrájejte kuřecí prsa na slabší plátky, které v míse osolte, opepřete a posypejte grilovacím kořením podle své chuti. Poté je zasypte moukou a důkladně promíchejte.
- Cibulku nakrájejte na drobné kostičky, vysypejte do pekáčku a na oleji orestujte. Přidejte kuřecí plátky a zprudka opékejte z každé strany zhruba 1 minutu.
- Maso posypte rozmarýnem a podlijte vodou, zhruba do poloviny jeho výšky.
- Odstavte pekáček, přikryjte poklicí a vložte do rozehřáté trouby na 200 °C po dobu asi 20 minut. V polovině pečení pekáček odkryjte a plátky dopečte dozlatova.
- Maso nezapomeňte průběžně podlévat, aby se vytvořila omáčka a maso se nepřipalovalo ke dnu pekáče.
Tip: Do pekáče k masu můžete přidat také podle své chuti nakrájená rajčata, cuketu, papriky nebo také houby.
Pokud chcete tento pokrm povznést o třídu výše, připravte k němu silnou omáčku demi glace, kterou snadno připravíte zredukováním masového vývaru. Omáčka získá hustotu podobnou sirupu a naprosto lahodnou chuť.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Demi glace je ten nejlepší základ pro všechny druhy omáček: Jak jej připravit, aby měl opravdu silnou chuť?
Jak dlouho marinovat maso? Správný čas v marinádě zajistí masu šťavnatost i křehkost
Rozmarýn se v kuchyni uplatní hlavně při grilování a pečení tučnějšího masa. Ale využijeme jej i při nakládání sýrů
Komentáře