Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Když se řekne přírodní plátek, nemusí to vždy znamenat kus neochuceného nudného masa, naopak z něj snadno vykouzlíte chutný a šťavnatý pokrm doplněný masovou šťávou. Za takové jídlo jistě sklidíte samou chválu.

Kuřecí maso bude chutnat naprosto dokonale, pokud jej předem okořeníte oblíbeným kořením či naložíte přímo do marinády. K přírodnímu plátku se skvěle hodí bramborové přílohy a svěží zeleninové saláty nebo ovocné kompoty.

Jak připravit přírodní kuřecí plátek

Na lahodný a rychlý oběd si připravte tyto suroviny

  1. Nejprve si nakrájejte kuřecí prsa na slabší plátky, které v míse osolte, opepřete a posypejte grilovacím kořením podle své chuti. Poté je zasypte moukou a důkladně promíchejte.
  2. Cibulku nakrájejte na drobné kostičky, vysypejte do pekáčku a na oleji orestujte. Přidejte kuřecí plátky a zprudka opékejte z každé strany zhruba 1 minutu.
  3. Maso posypte rozmarýnem a podlijte vodou, zhruba do poloviny jeho výšky.
  4. Odstavte pekáček, přikryjte poklicí a vložte do rozehřáté trouby na 200 °C po dobu asi 20 minut. V polovině pečení pekáček odkryjte a plátky dopečte dozlatova.
  5. Maso nezapomeňte průběžně podlévat, aby se vytvořila omáčka a maso se nepřipalovalo ke dnu pekáče.

Tip: Do pekáče k masu můžete přidat také podle své chuti nakrájená rajčata, cuketu, papriky nebo také houby.

Pokud chcete tento pokrm povznést o třídu výše, připravte k němu silnou omáčku demi glace, kterou snadno připravíte zredukováním masového vývaru. Omáčka získá hustotu podobnou sirupu a naprosto lahodnou chuť.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky