Nízkokalorická příloha jménem květáková rýže: Jak ji připravit? Poradí vám videonávod
Květák je perfektní potravinou, kterou můžete využít na různé způsoby. Přemýšleli jste ale někdy o tom, že se dá z květáku vytvořit skvělá příloha? Květáková rýže se hodí k lecjakému masu, navíc nemá téměř žádné kalorie.
Květáková rýže je perfektním způsobem, jak trošku odlehčit svému jídelníčku, protože nemá téměř žádné kalorie. Navíc do sebe dostanete řadu vitamínů a živin, které tato zelenina obsahuje. Květákovou rýži lze už nyní zakoupit i v supermarketech, ovšem chutnější a levnější verzi si snadno zvládnete připravit i doma. Pojďme se podívat, jak na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit květákovou rýži
Máme pro vás jednoduchý postup:
- Připravíme si květák, který očistíme a omyjeme.
- Následně jej nahrubo nastrouháme na struhadle.
- Nakrájíme si cibuli, zlehka ji osmahneme a přidáme květák.
- Dochutíme solí a oblíbeným kořením a můžeme podávat.
Příloha v podobě květákové rýže se perfektně hodí například k vepřovému se zeleninou, kuřecímu ve smetanové omáčce, ale třeba i k vídeňské roštěné.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Dietní přílohy, které nezruinují peněženku: Pečené batáty, květáková rýže nebo knedlík bez mouky vyjdou do 10 Kč na porci
Aby květák po uvaření zůstal hezky bílý, na to existuje několik metod. Jednou z nich je přidat do vody trochu mléka
Kvašená zelenina je snadnou variantou nakládání. Kromě zelí a okurek báječně chutnají i fermentované papriky, cibule nebo ředkvičky
Komentáře