Šťavnaté domácí hamburgery: Zaměřte se na kvalitu masa i čerstvost zeleniny
Bez hamburgerů by byl svět ochuzen o jeden z oblíbených pokrmů. Připravte si tuto delikatesu doma, ať už dáváte přednost hovězímu masu nebo třeba grilovanému hermelínu v objetí bulky plné zeleniny.
Rádi byste si pochutnali na mletém masu, ale jste unavení z opakované přípravy sekané a holandských řízků? Zkuste domácí hamburgery, kterým ty kupované nesahají ani po kotníky. Domácí bulky s čerstvým masem stojí za to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na domácí hamburgery
Zvolit můžete předpřipravené masové placky, hotové bulky a stejně tak dresink. Pokud toužíte po pořádném zážitku, vymazlete si burgery domácími ingrediencemi.
- Hamburgerové bulky snadno upečete doma. Svou chutí vás překvapí a budete je péct rozhodně častěji, než jen kvůli hamburgerům.
- Dresinků je v nabídce supermarketů nepřeberné množství, avšak znáte to, domácí je domácí. Co třeba osvěžující česnekový dresink ze zakysané smetany?
- Množství i druh zeleniny je jen na vás. Nejčastěji se používá salát (hlávkový, ledový nebo mix druhů), rajčata, cibule a nakládané okurky.
- Pokud chcete mít své domácí hamburgery opravdu vymazlené do posledního detailu, nezapomeňte na opečenou slaninu nebo slaninový džem.
- Maso do hamburgerů pak ke konci tepelné úpravy překryjte plátkem sýru, nejlépe čedaru. Rozpustí se a vznikne tak dokonalá souhra chutí.
- K hamburgerům se často podávají hranolky. Zkusíte si i ty připravit doma?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rozříznuté bulky nasucho opečené řezem dolů potřete dresinkem, na něj položte salát, maso se sýrem a slaninu. Na tento základ navrstvěte zeleninu - plátky rajčete, kolečka cibule, opět salát a nakonec další várku dresinku. Hamburger dokončete přiložením horní poloviny bulky, případně ho zajistěte dlouhým párátkem. Postupem přípravy i kompletace klasických hamburgerů vás provede videorecept:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Džem ze slaniny se výborně hodí na grilované maso. Základem je cibule a opečené plátky slaniny
Brambory v horkovzdušné fritéze: Jak na křupavé hranolky i rovnoměrně opečené americké brambory
Hlávkový salát v mnoha druzích si můžeme dopřát celoročně. Jeho výživové vlastnosti jsou pro nás příznivé
Komentáře