Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodné kimchi lívance: Připravte si s námi křupavou pochoutku z kvašené zeleniny
Zdroj: Pixabay, sharonang

Kimchi je fermentované pekingské zelí spolu s další zeleninou. Jeho kyselost prolínající se s jemnou pikantností učarovala našim chuťovým buňkám. Pokud toužíte po jiné formě tohoto pokrmu, vyzkoušejte kimchi lívance.

Kimchi salát je oblíbený nejen pro svou chuť, ale také pro obsah vitamínů získaných právě jeho fermentací, tedy kvašením. Lívance z kimchi můžete připravit několika způsoby. Skvěle poslouží jako lehká svačina či večeře, nebo také jako příloha např. k ragú.

Jak připravit kimchi lívance

Lívance z kimchi jsou na přípravu velmi snadné, stačí si vybrat způsob přípravy:

  • Kimchi lívance lze připravit z 1 hrnku korejské mouky (kterou lze nahradit moukou hladkou), 1 hrnku vody a přibližně 6 lžic kimchi. Vše smíchejte dohromady a z takto vytvořeného těsta pak na oleji smažte menší placičky, z obou stran dozlatova.
  • Další možností je připravit si lívance spojením 6 lžic hladké mouky, 6 lžic kimchi a 1 vejce. Opět stačí smíchat všechny ingredience, poté je libovolně dochutit (sůl, pepř, případně bylinky) a následně smažit na oleji, sádle či ghí.
  • TipMusíme zmínit také kimchi omeletu, na jejíž přípravu vám postačí pouze kimchi, vejce a sůl. Můžete tak mít za minimum času skvělý pokrm na stole.

Lívance s obsahem kimchi lze servírovat samostatně, ale také s různými dipy, čerstvou zeleninou a bylinkami. Připravte si domácí korejské kimchi podle videoreceptu níže a pusťte se do experimentů ve vašem kuchyňském království.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli