Lahodné kimchi lívance: Připravte si s námi křupavou pochoutku z kvašené zeleniny
Kimchi je fermentované pekingské zelí spolu s další zeleninou. Jeho kyselost prolínající se s jemnou pikantností učarovala našim chuťovým buňkám. Pokud toužíte po jiné formě tohoto pokrmu, vyzkoušejte kimchi lívance.
Kimchi salát je oblíbený nejen pro svou chuť, ale také pro obsah vitamínů získaných právě jeho fermentací, tedy kvašením. Lívance z kimchi můžete připravit několika způsoby. Skvěle poslouží jako lehká svačina či večeře, nebo také jako příloha např. k ragú.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit kimchi lívance
Lívance z kimchi jsou na přípravu velmi snadné, stačí si vybrat způsob přípravy:
- Kimchi lívance lze připravit z 1 hrnku korejské mouky (kterou lze nahradit moukou hladkou), 1 hrnku vody a přibližně 6 lžic kimchi. Vše smíchejte dohromady a z takto vytvořeného těsta pak na oleji smažte menší placičky, z obou stran dozlatova.
- Další možností je připravit si lívance spojením 6 lžic hladké mouky, 6 lžic kimchi a 1 vejce. Opět stačí smíchat všechny ingredience, poté je libovolně dochutit (sůl, pepř, případně bylinky) a následně smažit na oleji, sádle či ghí.
- Tip: Musíme zmínit také kimchi omeletu, na jejíž přípravu vám postačí pouze kimchi, vejce a sůl. Můžete tak mít za minimum času skvělý pokrm na stole.
Lívance s obsahem kimchi lze servírovat samostatně, ale také s různými dipy, čerstvou zeleninou a bylinkami. Připravte si domácí korejské kimchi podle videoreceptu níže a pusťte se do experimentů ve vašem kuchyňském království.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 5 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 7 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 9 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak si doma připravit kimchi, lahodnou fermentovanou zeleninu plnou vitamínů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Kvašená zelenina je snadnou variantou nakládání. Kromě zelí a okurek báječně chutnají i fermentované papriky, cibule nebo ředkvičky
Komentáře