Jak připravit dýňový sirup? Dokonale ochutí horkou kávu, ovesnou kaši či palačinky
Sychravé podzimní dny často svádí k přípravě horkého nápoje, proto si pojďte připravit voňavou a netradiční kávu s dýňovým sirupem. Příprava sladkého sirupu je snadná a báječně dokáže dochutit kaše i moučníky.
Dýně je univerzální podzimní zelenina, ze které dokážete jednoduše připravit báječné pokrmy, jako například hřejivou polévku, krémovou omáčku či sladký moučník. Kostičky dýní také můžete zavařit jako kompot. Poradíme jak připravit z dýně i sirup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit dýňový sirup
Díky nasládlé chuti můžete z dýně vařit chutné pokrmy jako jsou kompoty, sladké marmelády či přesnídávky.
- Jednoduchý dýňový sirup připravíte z těchto surovin: 1/2 středně velké dýně hokaido, 200 g třtinového cukru, 500 ml vody, 1 balíček vanilkového cukru, 2,5 lžičky skořice, 0,5 lžičky muškátového oříšku a 0,5 lžičky zázvoru.
- Dýni nejprve omyjte a očistěte od semínek. Poté nakrájejte na kostičky a vložte do hrnce s vodou, ve které ji uvaříte doměkka. Uvařenou dýni sceďte a poté rozmixujte tyčovým mixérem na hladké pyré.
- Do hrnce nalijte vodu, přisypte třtinový i vanilkový cukr a přiveďte k varu. Cukr nechte rozpustit, přidejte všechno koření a také dýňové pyré. Vařte za občasného promíchání zhruba 10 minut, aby rozvar zhoustl.
- Poté nechte sirup vychladnout a přes sítko propasírujte. Hotový sirup přelijte do uzavíratelné láhve a skladujte v lednici.
Z dýně nemusíte připravovat pouze hřejivé a hutné pokrmy, snadno doma vyrobíte i ledovou dýňovou zmrzlinu, která chutná báječně samotná i k upečenému moučníku. Jaké dobroty z dýně jsou vaše oblíbené? Napište nám do komentáře.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře