Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Horký punč neodmyslitelně patří k předvánočnímu času, podobně jako svařené víno. Dominantní vůní se v tomto nápoji stane použité koření, citrusová šťáva a také rum. Punč vás dokáže naladit na adventní čas.

Punč je nápoj, který si často dopřejeme během mrazivých dní, ale i při prohlídce vánočních trhů. Dokáže dokonale podtrhnout sváteční atmosféru díky voňavému vínu, rumu a skořici. Naučíme vás, jak připravit lahodný punč s ovocem.

Jak připravit punč

Punč je velmi podobný svařenému vínu, avšak navíc se do něj přidává rum a také ovocná šťáva. Tento horký nápoj je podávaný s kompotovaným ovocem a plátkem pomeranče. K přípravě tohoto horkého nápoje budete potřebovat: 2 citrony,

  1. Nejprve vymačkejte šťávu z citrusů a svařte ji v hrnci s vodou, cukrem a voňavým kořením.
  2. V druhém hrnci zahřejte víno s rumem, avšak nenechte je projít varem.
  3. Nyní jednoduše slijte obě tekutiny dohromady a promíchejte.
  4. Připravte sklenice, do kterých vložíte kompotované ovoce. Okraj sklenice ozdobte čtvrtkou plátku pomeranče.
  5. Zbývá jen do připravených sklenic nalít svařený punč a vychutnat si jej s rodinou či přáteli.
Horké nápoje se svařeným vínem či rumem jsou velmi žádané během zimních měsíců. Dokonale rozehřejí celé tělo a okouzlí svojí vůní připomínající Vánoce. Víte, jaký je rozdíl mezi punčem, grogem a svařákem?

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli