Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječný koňak je naprosto typický vánoční nápoj, který nesmí na svátečním stole chybět, stejně jako upečené cukroví. Využít jej můžete k popíjení s rodinou, při pečení nebo k přípravě kávových specialit.

Nejlepší vaječný koňak je dokonale krémový a neodolatelně voní po vanilkovém lusku. Vychutnat si ho můžete během vánočních svátků, tehdy vykouzlí pohodovou atmosféru, či ho darovat, protože dárek, co se dá sníst či vypít, vždy potěší.

Jak připravit vaječný koňak

"Vaječňák" si můžeme vychutnávat kdykoli přes rok, přesto ta nejlepší chvíle je zkrátka během vánočních svátků, kdy zkoušíme i různé příchutě.

Poradíme vám, jak si udělat skvělý babiččin vaječný koňak, na který budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve oddělte žloutky od bílků do mísy.
  2. Nyní všechny žloutky rozmixujte s cukrem.
  3. Za stálého mixování postupně přilévejte obě mléka a nakonec rum.
  4. Připravte si 3 půllitrové sklenice, které je potřeba dobře vypláchnout a vysušit.
  5. Do nachystaných sklenic přelijte přes sítko hotový koňak, dobře uzavřete a uložte do lednice vychladit.

Připravte si lahodný vaječný likér, ať už jen pro sebe či pro vaši rodinu jako dárek, pomocí videoreceptu, který vás provede receptem krok za krokem. Věděli jste, že si můžete udělat domácí salko do vaječného likéru? Poradíme, jak na to.

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Další tipy a triky