Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mřížkový koláč je oblíbená klasika v kavárnách, křehkému lineckému těstu v kombinaci se sladkokyselou marmeládou málokdo odolá. Na koláči si pochutnáte společně s šálkem voňavé kávy nebo silného čaje.

Linecký mřížkový koláč je snadný na přípravu a nejlépe chutná odleželý, přesto se sní většinou ještě vlažný. Použitou marmeládu můžete vyměnit i za jiné náplně jako například tvarohovou, makovoupovidla či jablka se skořicí.

Jak upéct mřížkový koláč

Lehký mřížový koláč nadchne vaši rodinu i blízké přátele pro svou jednoduchost a lahodnou chuť. Vyzkoušejte si tento snadný recept.

  1. Na jeden plech koláče budete potřebovat
  2. Z povoleného másla a ostatních surovin vypracujte hladké linecké těsto. Připravené těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte chvíli odpočinout v lednici.
  3. Přibližně 2/3 těsta rozválejte na tukem vymazaný plech a těsto potřete rybízovou marmeládou.
  4. Zbylou 1/3 těsta rozválejte a rádýlkem nakrájejte na pásky, které ozdobně uložíte na těsto s marmeládou.
  5. Koláč vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C  a pečte asi 35 minut.
  6. Tip: Těsto můžete potřít místo marmelády také tvarohem či povidly, rozhodněte se podle své chuti.

Recept na mřížkový koláč je snadný, s úvodním videonávodem jej zvládnou i úplní začátečníci v pečení. Díky jemnému vzhledu se skvěle hodí i k svátečním příležitostem s rodinou.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli