Jak upéct mřížkový koláč? Křehké máslové těsto skvěle doplňuje rybízová marmeláda
Mřížkový koláč je oblíbená klasika v kavárnách, křehkému lineckému těstu v kombinaci se sladkokyselou marmeládou málokdo odolá. Na koláči si pochutnáte společně s šálkem voňavé kávy nebo silného čaje.
Linecký mřížkový koláč je snadný na přípravu a nejlépe chutná odleželý, přesto se sní většinou ještě vlažný. Použitou marmeládu můžete vyměnit i za jiné náplně jako například tvarohovou, makovou, povidla či jablka se skořicí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct mřížkový koláč
Lehký mřížový koláč nadchne vaši rodinu i blízké přátele pro svou jednoduchost a lahodnou chuť. Vyzkoušejte si tento snadný recept.
- Na jeden plech koláče budete potřebovat
- Z povoleného másla a ostatních surovin vypracujte hladké linecké těsto. Připravené těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte chvíli odpočinout v lednici.
- Přibližně 2/3 těsta rozválejte na tukem vymazaný plech a těsto potřete rybízovou marmeládou.
- Zbylou 1/3 těsta rozválejte a rádýlkem nakrájejte na pásky, které ozdobně uložíte na těsto s marmeládou.
- Koláč vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte asi 35 minut.
- Tip: Těsto můžete potřít místo marmelády také tvarohem či povidly, rozhodněte se podle své chuti.
Recept na mřížkový koláč je snadný, s úvodním videonávodem jej zvládnou i úplní začátečníci v pečení. Díky jemnému vzhledu se skvěle hodí i k svátečním příležitostem s rodinou.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře