Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit libečkové maggi? Báječně nahradí kupované polévkové koření
Zdroj: Wikimedia Commons, David J. Stang

Průmyslově vyráběná tekutá polévková koření jsou většinou plná chemie, proto se je snažíme nahrazovat přírodními prostředky. Bylina libeček má výrazné aroma, které prodávané polévkové koření připomíná.

Pokud máme zdroj libečkové natě, můžeme z ní jednoduše tekuté koření vyrobit. Je to kromě pesta, mražení nebo sušení další způsob využití této skvělé a chuťově výrazné byliny. Přípravu pesta zmiňuje několik receptů našeho receptáře.

Jak udělat maggi z libečku

Je to velmi jednoduché a postup zvládne každý.

  • Omyté libečkové natě i se stonky rozmixujeme s vodou na kaši.
  • Povaříme je asi půl hodiny.
  • Přecedíme, mírně osolíme. Můžeme přidat lžičku oleje.
  • Na mírném plameni redukujeme do hustoty kupovaného koření.
  • Tekutinu nalijeme do lahvičky a přidáváme po kapkách přímo do talíře.
  • Skladujeme v chladnu a temnu.

Polévkové koření používáme do polévek, omáček, marinád apod.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky