Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní období máme spojené s jednou univerzální zeleninou, které má momentálně každý zahrádkář dostatek - řeč je samozřejmě o cuketě. Přestože je cuketa chuťově nevýrazná, vykouzlit z ní můžeme naprosté lahůdky. Poradíme, jak připravit naložené cuketové matjesy.

Cukety dokáží za vhodných podmínek velmi rychle narůstat, a tak se snažíme naši úrodu efektivně a chutně zpracovat i zavařením. Jednou z možností jsou i netradiční zeleninové matjesy, naložené v oleji se zeleninou a voňavým kořením.

Jak připravit matjesy z cuket

K tomuto receptu budeme potřebovat

  1. Mladé cukety nejprve omyjeme, oloupeme a poté je nakrájíme na půl kolečka.
  2. Očištěnou cibuli nakrájíme na celá kolečka a vložíme do mísy k cuketě.
  3. Přidáme veškeré koření, osolíme a zalijeme olejem.
  4. Všechno důkladně promícháme, vložíme do sklenic a uzavřeme šroubovacími víčky.
  5. Připravené cuketové matjesy necháme v lednici odležet 5–7 dní, poté je můžeme otevřít a konzumovat.

Cuketové matjesy, které chutnají velmi podobně jako ty pravé z ryb, můžete snadno připravit i pomocí videoreceptu. Pokud máte další inspiraci na zpracování cuket, napište nám vaši zkušenost do komentáře.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky