Jak připravit matjesy z cukety? Nakládaná specialita je hotová za pár minut
Letní období máme spojené s jednou univerzální zeleninou, které má momentálně každý zahrádkář dostatek - řeč je samozřejmě o cuketě. Přestože je cuketa chuťově nevýrazná, vykouzlit z ní můžeme naprosté lahůdky. Poradíme, jak připravit naložené cuketové matjesy.
Cukety dokáží za vhodných podmínek velmi rychle narůstat, a tak se snažíme naši úrodu efektivně a chutně zpracovat i zavařením. Jednou z možností jsou i netradiční zeleninové matjesy, naložené v oleji se zeleninou a voňavým kořením.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit matjesy z cuket
K tomuto receptu budeme potřebovat:
- Mladé cukety nejprve omyjeme, oloupeme a poté je nakrájíme na půl kolečka.
- Očištěnou cibuli nakrájíme na celá kolečka a vložíme do mísy k cuketě.
- Přidáme veškeré koření, osolíme a zalijeme olejem.
- Všechno důkladně promícháme, vložíme do sklenic a uzavřeme šroubovacími víčky.
- Připravené cuketové matjesy necháme v lednici odležet 5–7 dní, poté je můžeme otevřít a konzumovat.
Cuketové matjesy, které chutnají velmi podobně jako ty pravé z ryb, můžete snadno připravit i pomocí videoreceptu. Pokud máte další inspiraci na zpracování cuket, napište nám vaši zkušenost do komentáře.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře