Jak připravit mléčnou rýži v domácí pekárně? Máme pro vás jednoduchý recept na sladký oběd
Přemýšlíte, jaký dnes uvařit oběd, abyste ho měli téměř bez práce a zůstal vám v letním počasí čas na zahrádku nebo lenošení na sluníčku? Zkuste si připravit sladkou mléčnou rýži v domácí pekárně.
Rýžová kaše není tolik známá jako kaše krupičná, kterou si každý spojí se svým dětstvím, ale rozhodně stojí také za vyzkoušení. Výborně chutná jak teplá, tak i studená. Můžete si ji ochutit marmeládou, čerstvým ovocem nebo posypat kakaem. Pokud si ji dáte do skleniček a uchováte v lednici, můžete ji mlsat i další dny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Domácí pekárna nejenom na pečení chleba
Mléčná kaše z našeho receptu je téměř bez práce. Pokud vlastníte domácí pekárnu, není nic jednoduššího než navážit všechny ingredience, nasypat je do pekárny a zapnout. Práci za vás odvede kuchyňský pomocník. Vy se tak zbavíte zdlouhavého míchání a mytí připáleného hrnce. To, že bude mít mléčná kaše výtečnou chuť, vám zaručujeme.
Jak na rýžovou kaši
Na lahodnou mléčnou rýži budete potřebovat 1 litr mléka, 20 dkg kulatozrnné rýže, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce krupicového cukru, špetku soli a kousek másla. K dozdobení na talíři můžete použít granko, marmeládu, čerstvé ovoce, máslo, cukr nebo skořici.
- Připravte si všechny ingredience a vložte je do nádoby s usazenými háky. Na domácí pekárně zvolte program ,,marmeláda". O víc se nestaráte.
- TIP: Nádobu si zakryjte alobalem, do kterého jste udělali dírky. Předejdete tím vystříknutí horké směsi.
- Program většinou trvá něco přes hodinu. Mezitím si můžete zajít na vycházku a po hodince máte oběd hotový.
- Stačí si mléčnou rýži už jenom dochutit podle svého.
Pokud jste zvyklí podávat ke sladkému obědu hutnější polévku, můžete se inspirovat receptem na bramboračku z našeho videa. Dobrou chuť!
Komentáře