Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandské řízky patří mezi stálice v českých domácnostech, jejich oblíbenost trvá především proto, že jsou krásně měkké a šťavnaté. Příprava nezabere příliš mnoho času a chutnají výtečně s bramborovou kaší.

Lahodné mleté maso smíchané se sýrem a křupavým trojobalem na povrchu, tak to je pravý holandský řízek. Svůj název získal především kvůli přidanému sýru eidam či gouda, které mají svůj původ v Holandsku.

Jak připravit holandský řízek

Na dozlatova usmažené holandské řízky si připravte tyto suroviny

  1. K masu přidejte dále vejce, smetanu a podle chuti také nasekané bylinky, například pažitku či petrželku.
  2. Masovou směs důkladně promíchejte a nechte odpočinout v lednici zhruba 1 hodinu.
  3. Na hrubém struhadle mezitím nastrouhejte tvrdý sýr, který poté přimíchejte do připravené směsi.
  4. Následně z masa tvarujte ovály, do kterých uprostřed vytvořte rýhu - ta slouží k tomu, aby se řízek během smažení nenafukoval.
  5. Připravené vytvarované řízky obalte v klasickém trojobalu složeným z mouky, vajíčka a strouhanky
  6. Řízky usmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Jako přílohu můžete zvolit jemnou bramborovou kaši a domácí tatarskou omáčku.

Příprava holandského řízku je skutečně jednoduchá, avšak aby byly řízky dokonalé, je třeba dávat pozor na nejčastější chyby. Lahodný oběd si vyzkoušejte uvařit podle videoreceptu, který vás provede celým postupem.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli