Jak připravit moravského vrabce? Šťavnaté maso voní dokonale kmínem a česnekem
Moravský vrabec je tradiční český pokrm připravovaný z tučnějšího vepřového masa, typicky voní po česneku a kmínu. Jako přílohu k tomuto pečenému masu využíváme dušené zelí či špenát.
Na přípravu moravského vrabce sáhneme nejčastěji po vepřovém bůčku, pleci a nebo po krkovičce. Nejoblíbenější přílohou k moravskému vrabci je dušené zelí nebo špenát s kynutým houskovým či bramborovým knedlíkem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit moravského vrabce
Moravský vrabec je oblíbený především pro svou jednoduchou přípravu, kterou zvládnou i začátečníci v kuchyni.
- Na přibližně 5 porcí budete potřebovat tyto suroviny:
- Cibuli nakrájenou na kostičky zpěňte na sádle a poté k ní přidejte maso nakrájené na větší kousky k orestování. Maso ochuťte rozdrceným česnekem, solí a kmínem.
- Kousky masa orestujte ze všech stran, podlijte trochou vody a vložte do trouby k pečení při 200 °C.
- Po upečení maso vytáhněte a výpek zaprašte moukou, poté vše krátce provařte.
- Moravský vrabec chutná báječně ve spojení se zelím, špenátem a také s houskovým či s bramborovým knedlíkem.
Každého milovníka české kuchyni zaručeně potěšíte pečeným moravským vrabcem. Rychlý videorecept vám předvede, jak snadné je tento tradiční pokrm připravit. Napište nám do komentáře, jak se vám moravský vrabec povedl.
Dobrou chuť.
Komentáře