Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perník je jeden z nejoblíbenějších moučníků, v kombinaci s kyselou marmeládou a čokoládovou polevou je naprosto neodolatelný. Navíc s pomocí hrníčku se obejdete bez váhy a složitého převažování surovin.

Perník je rychlý moučník z jednoho plechu, který chutná báječně jak k snídani, tak i k odpolední kávě. Hotový perník můžeme potřít lehce kyselou marmeládou a polít čokoládou nebo citrónovou polevou

Jak připravit hrníčkový perník

Nejprve si připravíme potřebné suroviny

  1. Nejprve si připravíme hluboký plech a vyložíme jej pečicím papírem.
  2. Všechny sypké suroviny vložíme do mísy a promícháme. Poté přidáme mléko, olej a také vejce. Opět důkladně promícháme. Podle chuti můžeme přidat ještě nasekané ořechy.
  3. Těsto vylijeme na připravený plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C.
  4. Hotový perník necháme vychladnout.

Perník chutná i vypadá naprosto dokonale, když ho potřeme marmeládou a také čokoládovou polevou. Perník na závěr dozdobíme strouhaným kokosem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky