Jak připravit hrníčkový perník? Tomuto nadýchanému a rychlému moučníku neodoláte
Perník je jeden z nejoblíbenějších moučníků, v kombinaci s kyselou marmeládou a čokoládovou polevou je naprosto neodolatelný. Navíc s pomocí hrníčku se obejdete bez váhy a složitého převažování surovin.
Perník je rychlý moučník z jednoho plechu, který chutná báječně jak k snídani, tak i k odpolední kávě. Hotový perník můžeme potřít lehce kyselou marmeládou a polít čokoládou nebo citrónovou polevou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit hrníčkový perník
Nejprve si připravíme potřebné suroviny:
- Nejprve si připravíme hluboký plech a vyložíme jej pečicím papírem.
- Všechny sypké suroviny vložíme do mísy a promícháme. Poté přidáme mléko, olej a také vejce. Opět důkladně promícháme. Podle chuti můžeme přidat ještě nasekané ořechy.
- Těsto vylijeme na připravený plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C.
- Hotový perník necháme vychladnout.
Perník chutná i vypadá naprosto dokonale, když ho potřeme marmeládou a také čokoládovou polevou. Perník na závěr dozdobíme strouhaným kokosem.
Komentáře