Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit voňavou ořechovou náplň pro sladké pečení. Koláče, záviny či pletence s ní chutnají dokonale
Zdroj: pixabay

Vlašské ořechy jsou velmi zdravé a vyznačují se vysokými antioxidačními účinky. Dopřejme si je syrové, ale nezapomínejme je začlenit i do moučníků. Ořechová nádivka se hodí do koláčů, koláčků, šneků, závinů či pletenců. 

Příprava samotné ořechová náplně je rychlá a snadná. Déle samozřejmě trvá vyloupání vlašských ořechů a kdekdo zná podzimní večery s louskáčkem v ruce. Osvědčený tip, jak dostat ořechová jádra z tvrdé skořápky rychleji, najdete v následujícím článku:
Již vyloupané ořechy jednoduše pomeleme v mixéru a poté promícháme s:
  • horkým mlékem
  • cukrem moučkou
  • medem

Pro ovonění lze přimíchat:

  • rum
  • skořici
  • vanilkový cukr
  • někdo přidává žloutek, bílek či přímo sníh z bílku - přidáváme až po vychladnutí náplně
  • strouhaný perník

Pro případné zahuštění lze přidat mleté dětské piškoty nebo strouhanku.

Jablečno ořechová náplň 

Zajímavou a zdravou variantou je nakombinovat jablka s ořechy. Jejich chuť se výborně doplňuje. 

Jablka vyloupeme a podusíme doměkka. Po vychladnutí je umixujeme na hladké pyré, které promícháme s pomletými ořechy, cukrem a skořicí

Vlašské ořechy jsou významnou složkou našeho jídelníčku - o tom, jak je používat a jak s nimi zacházet, pojednává náš další článek.  
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky