Jak připravit voňavou ořechovou náplň pro sladké pečení. Koláče, záviny či pletence s ní chutnají dokonale
Vlašské ořechy jsou velmi zdravé a vyznačují se vysokými antioxidačními účinky. Dopřejme si je syrové, ale nezapomínejme je začlenit i do moučníků. Ořechová nádivka se hodí do koláčů, koláčků, šneků, závinů či pletenců.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z čeho připravit ořechovou náplň
- horkým mlékem
- cukrem moučkou
- medem
Pro ovonění lze přimíchat:
- rum
- skořici
- vanilkový cukr
- někdo přidává žloutek, bílek či přímo sníh z bílku - přidáváme až po vychladnutí náplně
- strouhaný perník
Pro případné zahuštění lze přidat mleté dětské piškoty nebo strouhanku.
Jablečno ořechová náplň
Zajímavou a zdravou variantou je nakombinovat jablka s ořechy. Jejich chuť se výborně doplňuje.
Jablka vyloupeme a podusíme doměkka. Po vychladnutí je umixujeme na hladké pyré, které promícháme s pomletými ořechy, cukrem a skořicí.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit lahodné domácí pyré. Využijeme ho jako rychlou svačinku pro děti nebo do chutných moučníků
Svatomartinské rohlíčky Laďky Něrgešové krásně voní rumem: Nejezte je teplé, varuje oblíbená moderátorka
Med je výborné sladidlo a lze ho využít v mnohých moučnících i jiných pokrmech
Komentáře