Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sterilované papriky plněné zelím jsou chuťovkou hodící se k pečenému či grilovanému masu, k různým druhům uzenin, ale také k zabijačkovým specialitám či sýrům. Připravte si je spolu s námi díky snadnému postupu.

Mnozí z nás milují kombinaci slaných masových pokrmů doplněných sladkokyselou chutí sterilované zeleniny. Papriky plněné zelím patří mezi oblíbené pochoutky tohoto druhu, tak neváhejte a pojďte si je jednoduše připravit podle nás.

Jak připravit papriky plněné zelím

K přípravě této skvělé delikatesy potřebujete jen: bílé hlávkové zelí, papriky (nejlépe kapie), sůl. Na nálev pak vodu, ocet, cukr, sůl a přípravek k nakládání (deko).

  1. Všechny ingredience potřebné k přípravě nálevu společně svařte. Chcete-li celou várku paprik v pikantní podobě, přidejte do ještě teplého nálevu čerstvě nakrájené chilli papričky. Poté ho nechte zcela vychladnout.
  2. Mezitím nakrájejte nebo nakrouhejte zelí, vložte ho do větší mísy, prosolte a řádně promačkejte, aby pustilo šťávu a změklo. K zelí můžete přidat také kousek najemno nastrouhaného křenu, řiďte se svými chutěmi a přáními.
  3. Papriky omyjte, očistěte, odkrojte vršek se stopkou a odstraňte semínka.
  4. Připraveným zelím plňte papriky až po jejich okraj. Buďte opatrní, aby zůstaly i po naplnění celé a nepraskaly. Poté je skládejte do připravených a vyvařených sklenic, těsně vedle sebe a špičkami dolů.
  5. Nakonec zalijte obsah sklenic vychladlým nálevem asi 1,5 cm pod horní okraj. Chcete-li, můžete do každé sklenice kápnout trošku oleje. Pokud jste nepřidali chilli papričky do nálevu, můžete do několika sklenic vložit celou feferonku.
  6. Takto připravené papriky ve sklenicích pevně uzavřete víčky a sterilujte při 90 °C po dobu 30 minut.
  7. Vychladlé sklenice poté skladujte v suchu a temnu. Bez problémů by vydržely do další sezóny, ale jsme si více než jisti, že té se nedočkají.

Tyto papriky plněné zelím se skvěle hodí také jako součást obložených mís, zkusíte si je připravit podle názorného videoreceptu níže, který vás provede postupem?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky