Jak připravit papriky plněné zelím? Svou chutí si vás získají hned po prvním soustu
Sterilované papriky plněné zelím jsou chuťovkou hodící se k pečenému či grilovanému masu, k různým druhům uzenin, ale také k zabijačkovým specialitám či sýrům. Připravte si je spolu s námi díky snadnému postupu.
Mnozí z nás milují kombinaci slaných masových pokrmů doplněných sladkokyselou chutí sterilované zeleniny. Papriky plněné zelím patří mezi oblíbené pochoutky tohoto druhu, tak neváhejte a pojďte si je jednoduše připravit podle nás.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit papriky plněné zelím
K přípravě této skvělé delikatesy potřebujete jen: bílé hlávkové zelí, papriky (nejlépe kapie), sůl. Na nálev pak vodu, ocet, cukr, sůl a přípravek k nakládání (deko).
- Všechny ingredience potřebné k přípravě nálevu společně svařte. Chcete-li celou várku paprik v pikantní podobě, přidejte do ještě teplého nálevu čerstvě nakrájené chilli papričky. Poté ho nechte zcela vychladnout.
- Mezitím nakrájejte nebo nakrouhejte zelí, vložte ho do větší mísy, prosolte a řádně promačkejte, aby pustilo šťávu a změklo. K zelí můžete přidat také kousek najemno nastrouhaného křenu, řiďte se svými chutěmi a přáními.
- Papriky omyjte, očistěte, odkrojte vršek se stopkou a odstraňte semínka.
- Připraveným zelím plňte papriky až po jejich okraj. Buďte opatrní, aby zůstaly i po naplnění celé a nepraskaly. Poté je skládejte do připravených a vyvařených sklenic, těsně vedle sebe a špičkami dolů.
- Nakonec zalijte obsah sklenic vychladlým nálevem asi 1,5 cm pod horní okraj. Chcete-li, můžete do každé sklenice kápnout trošku oleje. Pokud jste nepřidali chilli papričky do nálevu, můžete do několika sklenic vložit celou feferonku.
- Takto připravené papriky ve sklenicích pevně uzavřete víčky a sterilujte při 90 °C po dobu 30 minut.
- Vychladlé sklenice poté skladujte v suchu a temnu. Bez problémů by vydržely do další sezóny, ale jsme si více než jisti, že té se nedočkají.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tyto papriky plněné zelím se skvěle hodí také jako součást obložených mís, zkusíte si je připravit podle názorného videoreceptu níže, který vás provede postupem?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Šťavnatá jablíčka s krustou
Přidáno před 6 hodinami
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno 18. 9. 2024 12:33
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sklenice na zavařování? Je potřeba horká voda na sklenice i víčka
Chilli je rostlina, která nás chce zabít svým obranným mechanismem, a přesto ji milujeme. Proč?
Jak snadno očistit větší množství paprik? Po vykrojení je zbavíme semínek a plody opláchneme vodou
Komentáře