Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížský krém je hutný, s plnou čokoládovou chutí, a je dokonalý na menší zákusky jako jsou ořechové rohlíčky, trubičky či čokoládové řezy. Základem je pařížská šlehačka, do které vyšleháme máslo, díky kterému má i delší trvanlivost.

Ať už připravujeme pařížskou šlehačku či krém, příprava není vůbec složitá a uspokojí především milovníky čokolády a kakaa. Krém má temně hnědou barvu a hodí se především na dorty a pařížské rohlíčky nebo také na čokoládové řezy.

Jak připravit pařížský krém

Pařížský krém je nadýchanýs plnou čokoládovou chutí, vyráběný nejčastěji z čokolády nebo také z holandského kakaa a smetany.

Na krém potřebujeme 400 g smetany ke šlehání, dále 100 g másla, 100 g třtinového cukru,160 g hořké čokolády, 80 g kakaa a 1 g skořice.

  1. Všechny ingredience kromě čokolády smícháme v kastrůlku a na mírném ohni vaříme za neustálého míchání metličkou, abychom krém nepřipálili.
  2. Do horké směsi nyní přidáme čokoládu a mícháme do rozpuštění, poté krém odstavíme z plotýnky.
  3. Hotový krém přelijeme do misky a dáme do lednice vychladit.
  4. Po vychlazení stříkáme krém na vychlazené rohlíčky pomocí cukrářského sáčku, hotové rohlíčky uložíme do lednice na hodinu, aby ztuhly.
  5. Nyní si rozpustíme čokoládu s kakaovým máslem (případně s olivovým či kokosovým olejem) a rohlíčky do čokolády namáčíme a opět necháme ztuhnout.

Pojďte si připravit báječný a jednoduchý pařížský krém, který má všestranné využití na plnění zákusků. Které jsou vaše nejoblíbenější zákusky s krémem?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky