Jak připravit pažitku na rychlení? Na podzim ji včas vyryjeme, než půda zamrzne. V zimě nám čerstvé natě přijdou k chuti
Pažitka pro nás bude v zimě vzácná, stejně jako další čerstvá zelenina. Pokud ji plánujeme rychlit, včas si ji k tomu připravíme. Jednoduše vypěstované zelené natě z vlastních zdrojů v zimě určitě oceníme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak pažitku připravit na rychlení
- Nejprve ze záhonu vyjmeme pomocí rýče dobře narostlé trsy pažitky.
- Necháme je volně položené oschnout a přemrznout.
- Můžeme je také rovnou rozdělit do květináčů nebo kelímků a nechat stát někde na zahradě, kde nebudou překážet. Jenže nepříznivé počasí může nádoby poškodit, proto je stačí do nich dát až těsně před rychlením, v domácích podmínkách.
- Přemrzlé trsy pažitky (nebo již pažitku v květináčích) lze také až do rychlení uložit do fóliovníku - v zimě pro nás budou dostupnější, než kdybychom je nechali stát v zahradě pod sněhem.
- Je-li v zimě příznivé počasí a půda rozmrzlá, můžeme pažitku vyjmout ze záhonu i dodatečně. Na počasí se ale nemůžeme spoléhat, proto je lepší mít rostliny připravené od podzimu.
Tímto způsobem získáme snadno a levně hodnotné zelené natě. Trsy pažitky, které již za sebou mají domácí rychlení, nevyhazujeme, ale přeneseme do chladna. Jakmile počasí dovolí, vrátíme je znovu na záhon.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 17 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 19 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 19 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karamelový větrník na plech: Klasický zákusek s velkou vrstvou lahodného krému a nadýchané šlehačky v jednodušší verzi
Pečeme s dětmi: Tvarohové cukroví zvládnou i malé děti skoro bez vaší pomoci
Retro okénko: Oplatky s náplní Svěženky, Dukla či Kávěnky se daly koupit za 1,50 Kčs a dělaly se v různých příchutích
Komentáře