Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak péct vejce v troubě? Jednoduché speciality výborně chutnají a vypadají efektně
Zdroj: Pixabay, Rita

Vejce připravujeme na mnoho různých způsobů, jeden z nejjednodušších je pečení. Vejce můžeme péct např. v rajčatech, avokádu, cuketách nebo bramborách. Výborná jsou pečená v různých miskách, formičkách či ve vydlabaném pečivu. Možností je více a výsledek je výtečný.

Jak péct vejce v miskách

Vymazané misky nebo formičky (např. na muffiny), které snesou vyšší teplotu, vymažeme a naplníme zvolenými surovinami. Dále přidáme vejce, můžeme ho rozklepnout přímo do misky a nechat celé, nebo ho před vložením do misky rozmícháme s dalšími surovinami např. se strouhaným sýrem, trochou smetany (nebo mléka) a koření.

Jak zapékat misky s vejci

Do vymazaných misek upravíme nakrájenou zeleninu, nastrouhaný sýr a nakrájenou uzeninu. Pro každého strávníka připravíme jednu misku. K zapékání s vejci se výborně hodí:

Poté do misek vyklepneme vejce a povrch posolíme, případně dochutíme pepřem nebo jiným kořením. Je vhodné přidat plátek másla nebo trošku oleje. Misky narovnáme na plech a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 °C do ztuhnutí vajec. Po upečení podáváme co nejdříve.

Vejce pečená na různé způsoby

Vejce můžeme také zapékat v "jedlých obalech", např. v rozkrojených a vydlabaných rajčatech, cuketách, v rozkrojeném avokádu nebo v předem tepelně upravených bramborách. Další možností je zapékání ve vydlabaném pečivu, použijeme různé bulky nebo kulaté dalamánky.

Podle následujícího videa připravíme zapékaná bramborová hnízda s vejci, tato další snadná specialita nám jistě přijde k chuti.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli