Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky nepochybně patří do receptáře každé české hospodyně. Báječný a odzkoušený recept vždy zaručí, že se oběd perfektně povede. K těmto masovým plackám nejlépe chutná bramborová kaše a okurkový salát.

Karbanátky v nás dokáží vyvolat voňavou vzpomínku na nedělní oběd u naší babičky. Připravujeme je z mletého masa a navíc je lze obohatit o strouhaný tvrdý sýr. Méně tučnou variantou je příprava karbanátků v troubě

Jak připravit karbanátky

Pečené karbanátky jsou vděčným a chutným obědem. Doplněné vařenými brambory či bramborovou kaší se stanou neodolatelnými.

  1. Na cca 3 porce budete potřebovat tyto suroviny
  2. Nejprve nakrájejte rohlík na kostičky a zalijte trochou mléka. Jakmile bude rohlík nasáklý, přebytečné mléko vymačkejte.
  3. Nyní oloupanou cibuli nakrájejte najemno, dále oloupaný česnek prolisujte a zázvor nastrouhejte najemno.
  4. K mletému masu přidejte vejce, cibuli, česnek, zázvor, namočený rohlík, dále koření podle své chuti a všechno důkladně promíchejte, aby se suroviny spojily. 
  5. Pokud je masová směs řídká, přisypejte trochu strouhanky a zapracujte.
  6. Ze směsi vytvarujte karbanátky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Plech vložte do vyhřáté trouby a pečte na 180 °C. Po zhruba 15 minutách karbanátky otočte a dopečte z druhé strany dozlatova.

Tradiční karbanátky dokáží potěšit každého strávníka. Upečte si je k obědu podle snadného videoreceptu. Další inspirací vám může být 7 receptů na karbanátky připravené ze zeleniny či luštěnin, které chutnají podobně skvěle.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky