Jak připravit pečené karbanátky? Nenáročný a chutný pokrm, po kterém se jen zapráší
Karbanátky nepochybně patří do receptáře každé české hospodyně. Báječný a odzkoušený recept vždy zaručí, že se oběd perfektně povede. K těmto masovým plackám nejlépe chutná bramborová kaše a okurkový salát.
Karbanátky v nás dokáží vyvolat voňavou vzpomínku na nedělní oběd u naší babičky. Připravujeme je z mletého masa a navíc je lze obohatit o strouhaný tvrdý sýr. Méně tučnou variantou je příprava karbanátků v troubě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit karbanátky
Pečené karbanátky jsou vděčným a chutným obědem. Doplněné vařenými brambory či bramborovou kaší se stanou neodolatelnými.
- Na cca 3 porce budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve nakrájejte rohlík na kostičky a zalijte trochou mléka. Jakmile bude rohlík nasáklý, přebytečné mléko vymačkejte.
- Nyní oloupanou cibuli nakrájejte najemno, dále oloupaný česnek prolisujte a zázvor nastrouhejte najemno.
- K mletému masu přidejte vejce, cibuli, česnek, zázvor, namočený rohlík, dále koření podle své chuti a všechno důkladně promíchejte, aby se suroviny spojily.
- Pokud je masová směs řídká, přisypejte trochu strouhanky a zapracujte.
- Ze směsi vytvarujte karbanátky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Plech vložte do vyhřáté trouby a pečte na 180 °C. Po zhruba 15 minutách karbanátky otočte a dopečte z druhé strany dozlatova.
Tradiční karbanátky dokáží potěšit každého strávníka. Upečte si je k obědu podle snadného videoreceptu. Další inspirací vám může být 7 receptů na karbanátky připravené ze zeleniny či luštěnin, které chutnají podobně skvěle.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře