Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Připravit pečený česnek není nic složitého a jde to hned několika způsoby. Vyzkoušejte si pomocí videonávodu oba způsoby pečení, nebo si vyberte ten, který se vám jeví jako jednodušší. Výsledkem bude každopádně vynikající lahůdka.

Česnek je velmi zdravý, a to i po upečení. Pečením navíc ztratí štiplavost a naopak získá oříškovou příchuť. Pečený česnek poté můžete namazat na pečivo nebo ho použít jako přílohu či přísadu třeba do bramborové kaše nebo do polévky.

Dva způsoby jak upéct česnek

Oba hravě zvládnete, není na nich nic těžkého.

1. způsob

  1. Paličku česneku neloupeme, jen ostrým nožem seřízneme její horní část.
  2. Seříznuté stroužky svrchu posolíme a zakapeme olivovým olejem.
  3. Paličku zabalíme do alobalu a pečeme asi 30 minut.

2. způsob

  1. Stroužky česneku oloupeme, vložíme do vhodné nádoby a zalijeme olejem.
  2. Nádobu vložíme do trouby a česnek upečeme
  3. Olej, ve kterém se česnek pekl, se dá dále používat. Krásně voní česnekem.

Vůně a chuť pečeného česneku si vás jistě získá.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli