Jak uvařit pekingskou polévku? Její příprava je snadná a chutná jako ta z bistra
Asijské polévky jsou velmi často tvořeny kvalitním silným vývarem, čerstvou zeleninou a nakrájenými bylinkami. Tyto polévky dokážou báječně rozehřát celé tělo a zasytit žaludek. Poradíme, jak uvařit pekingskou polévku.
Pekingská polévka je hřejivá a známá svou vyváženou sladkokyselou chutí díky přidanému rajčatovému protlaku. Tento typ polévek se skvěle hodí jak k obědu, tak i k lehké večeři. Příprava je velmi jednoduchá a hotová je během chvilky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pekingskou polévku
Tuto snadnou a výtečnou pekingskou polévku připravíte během několika minut a pochutná si celá rodina. Budete potřebovat tyto suroviny:
- Cibuli nejprve oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- V hrnci rozhřejte olej a orestujte na něm cibulku, poté přidejte rajčatový protlak a znovu krátce osmažte.
- Nyní přidejte zeleninu i koření. Vše zalijte vývarem, přiveďte k varu a provařujte zhruba 10 minut.
- Do polévky přidejte ocet, cukr a osolte podle chuti.
- Vejce rozšlehejte v misce a vlijte do polévky za stálého míchání metličkou.
- V misce s trochou vody rozmíchejte škrob a pár minut před odstavením jej za stálého míchání vlijte do polévky. Díky škrobu získá tu správnou hustotu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
V asijské kuchyni je v oblibě spojení sladké a kyselé chuti, nebojte se proto vyzkoušet i nezvyklé kombinace surovin. Videorecept vám napoví, jak krok za krokem postupovat při vaření rychlé pekingské polévky.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře