Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Asijské polévky jsou velmi často tvořeny kvalitním silným vývarem, čerstvou zeleninou a nakrájenými bylinkami. Tyto polévky dokážou báječně rozehřát celé tělo a zasytit žaludek. Poradíme, jak uvařit pekingskou polévku.

Pekingská polévka je hřejivá a známá svou vyváženou sladkokyselou chutí díky přidanému rajčatovému protlaku. Tento typ polévek se skvěle hodí jak k obědu, tak i k lehké večeři. Příprava je velmi jednoduchá a hotová je během chvilky.

Jak připravit pekingskou polévku

Tuto snadnou a výtečnou pekingskou polévku připravíte během několika minut a pochutná si celá rodina. Budete potřebovat tyto suroviny

  1. Cibuli nejprve oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. V hrnci rozhřejte olej a orestujte na něm cibulku, poté přidejte rajčatový protlak a znovu krátce osmažte.
  3. Nyní přidejte zeleninu i koření. Vše zalijte vývarem, přiveďte k varu a provařujte zhruba 10 minut.
  4. Do polévky přidejte ocet, cukr a osolte podle chuti.
  5. Vejce rozšlehejte v misce a vlijte do polévky za stálého míchání metličkou.
  6. V misce s trochou vody rozmíchejte škrob a pár minut před odstavením jej za stálého míchání vlijte do polévky. Díky škrobu získá tu správnou hustotu.

V asijské kuchyni je v oblibě spojení sladké a kyselé chuti, nebojte se proto vyzkoušet i nezvyklé kombinace surovin. Videorecept vám napoví, jak krok za krokem postupovat při vaření rychlé pekingské polévky.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky