Jak připravit perníčky a vyvarovat se chyb. Rady a vychytávky pro začátečníky
Perníčky nejsou na přípravu příliš složité, ale může se vyskytnout pár chybiček, které nám pokazí výsledný dojem. Jedním z problémů může být málo vypracované těsto nebo nesprávně nastavená teplota v troubě.
Perníčky, které chceme zdobit bílkovou polevou, musí být hladké a lesklé, aby na nich poleva hezky držela. Toho dosáhneme jen pečlivou přípravou těsta a vyvarováním se zbytečných chyb. Poradíme vám, jak na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vychytávky při přípravě perníčků
Je lepší dodržet postup, aby naše práce nebyla zbytečná:
- Sypké ingredience promíchejte a pak přidejte zbytek surovin. Tuk a med musí být rozehřáté, nikoliv horké.
- Těsto řádně propracujte, aby bylo jednolité, bez žmolků. Pokud je řidší, nevadí, v lednici ztuhne.
- Tvary, které vykrajujete, nesmí být potrhané ani zmuchlané, perníčky by nebyly hezké a nešly by zdobit.
- Perníčky dávejte na plech na pečicí papír dále od sebe, při pečení nabudou a slepily by se.
- Nepečte perníčky prudce, popraskaly by. Při nízké teplotě zůstanou nízké a nevyběhnou.
- Po vytažení z trouby je hned potřete rozšlehaným vajíčkem, aby byly hladké a lesklé - jejich zdobení pak bude snazší.
Podívejte se na přípravu měkkých perníčků v našem videoreceptu. Myslíte, že byste si také mohli pečení a zdobení perníčků vyzkoušet?
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit pesto z medvědího česneku. Co do něj patří a jak ho využijeme
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Hledáte vánoční cukroví pro ty úplně nejmladší členy rodiny, kteří se teprve začínají batolit? Máme je pro vás
Komentáře