Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit perníčky a vyvarovat se chyb. Rady a vychytávky pro začátečníky
Zdroj: Freepik

Perníčky nejsou na přípravu příliš složité, ale může se vyskytnout pár chybiček, které nám pokazí výsledný dojem. Jedním z problémů může být málo vypracované těsto nebo nesprávně nastavená teplota v troubě.

Perníčky, které chceme zdobit bílkovou polevou, musí být hladké a lesklé, aby na nich poleva hezky držela. Toho dosáhneme jen pečlivou přípravou těsta a vyvarováním se zbytečných chyb. Poradíme vám, jak na to.

Vychytávky při přípravě perníčků

Je lepší dodržet postup, aby naše práce nebyla zbytečná:

  • Sypké ingredience promíchejte a pak přidejte zbytek surovin. Tuk a med musí být rozehřáté, nikoliv horké.
  • Těsto řádně propracujte, aby bylo jednolité, bez žmolků. Pokud je řidší, nevadí, v lednici ztuhne.
  • Tvary, které vykrajujete, nesmí být potrhané ani zmuchlané, perníčky by nebyly hezké a nešly by zdobit.
  • Perníčky dávejte na plech na pečicí papír dále od sebe, při pečení nabudou a slepily by se. 
  • Nepečte perníčky prudce, popraskaly by. Při nízké teplotě zůstanou nízké a nevyběhnou.
  • Po vytažení z trouby je hned potřete rozšlehaným vajíčkem, aby byly hladké a lesklé - jejich zdobení pak bude snazší.

Podívejte se na přípravu měkkých perníčků v našem videoreceptu. Myslíte, že byste si také mohli pečení a zdobení perníčků vyzkoušet?

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky