Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadařila se vám velká úroda paprik a nestačíte je spotřebovat? Připravte báječnou obědovou klasiku, která nadchne každého strávníka. Papriky plněné mletým masem s rajskou omáčkou zvládnou i začínající hospodyňky.

Uvařit poctivou rajskou omáčku není nic složitého, připravit ji můžeme z rajčatového protlaku nebo také přímo z propasírovaných čerstvých rajčat, která omáčce dodají tu pravou chuť. Na závěr špetka skořice omáčku dokonale navoní.

Jak uvařit papriky s rajskou omáčkou

Na tradiční rajskou si připravíme tyto suroviny

  1. Nejprve klasickým způsobem uvaříme rýži a necháme ji vychladnout.
  2. Papriky očistíme, zbavíme je semínek a lehce uvnitř osolíme.
  3. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme k němu rýži, jemně nakrájenou 1 cibuli, 1 stroužek utřeného česneku, osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Připravenou masovou směs naplníme do paprik.
  5. Druhou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na oleji. Přidáme k ní rajčatový protlak a krátce orestujeme. Po zarestování zalijeme vývarem a důkladně rozmícháme. Přidáme koření a také naplněné papriky, které dusíme zhruba 30 minut do změknutí, poté papriky vytáhneme ven.
  6. Omáčku přecedíme kvůli koření, aby byla hladká. Pokud je potřeba, tak omáčku zahustíme jíškou a dochutíme cukrem, solí i špetkou skořice.
  7. Na závěr vrátíme do omáčky papriky, aby se prohřály. Hotovou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem.
Pojďte si připravit tuto lahůdku podle videoreceptu, který vás krok za krokem provede postupem. Začátečníci v kuchyni tak nemusí mít žádné obavy. 
Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky