Jak připravit plněné papriky s rajskou omáčkou? Recept zvládnou i začátečníci
Zadařila se vám velká úroda paprik a nestačíte je spotřebovat? Připravte báječnou obědovou klasiku, která nadchne každého strávníka. Papriky plněné mletým masem s rajskou omáčkou zvládnou i začínající hospodyňky.
Uvařit poctivou rajskou omáčku není nic složitého, připravit ji můžeme z rajčatového protlaku nebo také přímo z propasírovaných čerstvých rajčat, která omáčce dodají tu pravou chuť. Na závěr špetka skořice omáčku dokonale navoní.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit papriky s rajskou omáčkou
Na tradiční rajskou si připravíme tyto suroviny:
- Nejprve klasickým způsobem uvaříme rýži a necháme ji vychladnout.
- Papriky očistíme, zbavíme je semínek a lehce uvnitř osolíme.
- Mleté maso vložíme do mísy, přidáme k němu rýži, jemně nakrájenou 1 cibuli, 1 stroužek utřeného česneku, osolíme a opepříme podle chuti.
- Připravenou masovou směs naplníme do paprik.
- Druhou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na oleji. Přidáme k ní rajčatový protlak a krátce orestujeme. Po zarestování zalijeme vývarem a důkladně rozmícháme. Přidáme koření a také naplněné papriky, které dusíme zhruba 30 minut do změknutí, poté papriky vytáhneme ven.
- Omáčku přecedíme kvůli koření, aby byla hladká. Pokud je potřeba, tak omáčku zahustíme jíškou a dochutíme cukrem, solí i špetkou skořice.
- Na závěr vrátíme do omáčky papriky, aby se prohřály. Hotovou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem.
Pojďte si připravit tuto lahůdku podle videoreceptu, který vás krok za krokem provede postupem. Začátečníci v kuchyni tak nemusí mít žádné obavy.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře