Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát je pokládán za nejsvátečnější přílohu. Nejen pro časovou náročnost, ale také pro nemalé množství použitých surovin. Připravte si s námi ten nejlepší a nejpoctivější bramborový salát, jaký jste kdy měli.

K docílení chutného bramborového salátu potřebujete dostatek času - k jeho přípravě, ale také k jeho odležení. V neposlední řadě je pak nezbytné klást důraz na kvalitu použitých ingrediencí. Poradíme vám, jak připravit poctivý salát.

Jak na poctivý bramborový salát

Nenechte se odradit delším časem potřebným k přípravě salátu, samotná příprava není nijak náročná. Chutný bramborový salát stojí za tu námahu i čekání.

  1. Jak už bylo zmíněno, nešetřete na surovinách. Salát připravujete pro sebe a své blízké a také proto, abyste si mohli dokonale pochutnat, tak se nešiďte.
  2. Brambory použijte zásadně ty varného typu A, které jsou správně soudržné.
  3. Cibuli po nakrájení spařte horkou vodou - nebude pouštět tolik šťávy jako v syrovém stavu. Tato šťáva je důvodem rychlejšího kvašení salátu.
  4. Buďte trpěliví a všechny potřebné ingredience krájejte na úhledné, stejně velké kousky. Protože jak se říká, jíme i očima.
  5. Sterilovanou zeleninu nechte řádně okapat, aby salát nebyl nevzhledně řídký.
  6. Pokud do bramborového salátu přidáváte šunku či jinou uzeninu, nekupujte plátky. Kupte ji v celku a nakrájejte (stejně jako všechno ostatní) na kostičky.
  7. Hotový bramborový salát nechte odležet do druhého dne, poté ochutnejte a případně ještě dochuťte solí, pepřem nebo lákem z okurek. Nezapomeňte si při každém ochutnávání vzít zcela čistou lžíci - tím předejdete jeho rychlé zkáze.

Bramborový salát připravený k servírování nezapomeňte finálně dozdobit - stačí petrželová nať, uvidíte ten rozdíl. Rozmazlujte se a servírujte si pokrmy esteticky. Připravte si s námi vánoční delikatesu v podobě smaženého kapra a bramborového salátu - přípravou vás provede názorný videorecept z naší dílny:

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky