Jak připravit poctivý bramborový salát? Nešetřete na kvalitě a nechte salát odležet
Bramborový salát je pokládán za nejsvátečnější přílohu. Nejen pro časovou náročnost, ale také pro nemalé množství použitých surovin. Připravte si s námi ten nejlepší a nejpoctivější bramborový salát, jaký jste kdy měli.
K docílení chutného bramborového salátu potřebujete dostatek času - k jeho přípravě, ale také k jeho odležení. V neposlední řadě je pak nezbytné klást důraz na kvalitu použitých ingrediencí. Poradíme vám, jak připravit poctivý salát.
Mohlo by vás zajímat
Jak na poctivý bramborový salát
Nenechte se odradit delším časem potřebným k přípravě salátu, samotná příprava není nijak náročná. Chutný bramborový salát stojí za tu námahu i čekání.
- Jak už bylo zmíněno, nešetřete na surovinách. Salát připravujete pro sebe a své blízké a také proto, abyste si mohli dokonale pochutnat, tak se nešiďte.
- Brambory použijte zásadně ty varného typu A, které jsou správně soudržné.
- Cibuli po nakrájení spařte horkou vodou - nebude pouštět tolik šťávy jako v syrovém stavu. Tato šťáva je důvodem rychlejšího kvašení salátu.
- Buďte trpěliví a všechny potřebné ingredience krájejte na úhledné, stejně velké kousky. Protože jak se říká, jíme i očima.
- Sterilovanou zeleninu nechte řádně okapat, aby salát nebyl nevzhledně řídký.
- Pokud do bramborového salátu přidáváte šunku či jinou uzeninu, nekupujte plátky. Kupte ji v celku a nakrájejte (stejně jako všechno ostatní) na kostičky.
- Hotový bramborový salát nechte odležet do druhého dne, poté ochutnejte a případně ještě dochuťte solí, pepřem nebo lákem z okurek. Nezapomeňte si při každém ochutnávání vzít zcela čistou lžíci - tím předejdete jeho rychlé zkáze.
Bramborový salát připravený k servírování nezapomeňte finálně dozdobit - stačí petrželová nať, uvidíte ten rozdíl. Rozmazlujte se a servírujte si pokrmy esteticky. Připravte si s námi vánoční delikatesu v podobě smaženého kapra a bramborového salátu - přípravou vás provede názorný videorecept z naší dílny:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře