Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přemýšlíte, jaké pohoštění pro návštěvu, nebo co dobrého připravit rodině po svátečním obědě? Poháry jsou skvělé a osvědčené řešení. Není s nimi mnoho práce a přitom vypadají úchvatně. Lahodné krémy, svěží čerstvé ovoce, to vše se pojí do nepřekonatelných chutí.

Při chystání pohárů určitě zapojte svou fantazii a využijte, co zrovna máte k dispozici. V létě je skvěle doplní jahody, borůvky a maliny ze zahrady, v zimě to mohou být banány nebo mandarinky. Pro poháry platí, že jíme i očima. Dáme si záležet na jejich úpravě a potom si je s našimi nejbližšími v klidu vychutnáme.

Jak připravit krémový pohár

Vybrali jsme pro vás oblíbený recept z našeho receptáře. Nejen že krásně vypadá, ale i výtečně chutná. A další plus? Nevyjde draho a s jeho přípravou vám mohou pomoci i děti. Kouzlo jeho lákavého vzhledu spočívá ve střídání krémových vrstev různých barev.

  • Na tmavý oříškový krém potřebujete půl litru mléka, 1 pudink, 1 lžíci moučkového cukru, 100 g čokolády na vaření, 50 g mletých lískových oříšků a 50 g másla. 
  • Na světlý krém si připravte tři zakysané smetany a tři vanilkové cukry.
  • Nejprve uvaříte oříškový pudinkový krém a po vychladnutí ho vyšleháte s máslem.
  • V jiné míse připravíte světlý krém se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem.
  • Pak se již můžete pustit do vrstvení do pěkných skleniček nebo pohárů. Povrch ozdobíte podle chuti a možnosti např. sušenkou a čokoládovými hoblinkami.

Přesný postup přípravy poháru Monte vám předvede následující video. Pokud máte všechny potřebné ingredience, můžete se hned pustit do chystání jedinečného pohoštění.

Můžete se podívat i na další tipy na sváteční pohoštění.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli