Jak připravit polevu na donuty. Je libo čokoládovou, jahodovou nebo citrónovou?
Donuty jsou americké koblihy, které se od českých liší tím, že mají uprostřed otvor. Donuty se připravují z kynutého těsta a jsou proslulé různobarevnou polevou s cukrovým zdobením. Poradíme, jak připravit skvělé polevy.
Americká kobliha neboli donut, je pečivo z kynutého těsta, tvaru plochého prstence. Smaží se ve vysoké vrstvě oleje do tmavší zlaté barvy. Polevu můžeme připravit podle vlastní chuti, ať už čokoládovou, citrónovou nebo také jahodovou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit polevu na donuty
Připravit polevu na tyto skvělé koblihy není vůbec těžké. Poradíme si použitím potravinářského barviva, které kápneme do bílé polevy, či rozmixováním ovoce:
- Bílá poleva: V misce prošleháme na hladkou polevu 240 g moučkového cukru, 2 lžíce citrónové šťávy a 20 g rozpuštěného másla. Donuty namočené v polevě sypeme mákem či sezamem, krásné jsou také čokoládové hoblinky nebo barevné cukrářské zdobení.
- Červená poleva: Do menšího rendlíku nasypeme 170 g mražených jahod a 110 g krupicového cukru. Přilijeme 125 ml vody. Polevu prováříme až do zhoustnutí, poté k ní přidáme 400 g cukru moučky, 1 lžíci vroucí vody a 30 g rozpuštěného másla. Prošleháme dohladka. Namočené donuty v polevě sypeme drceným lyofilizovaným ovocem nebo ovocným práškem.
- Čokoládová poleva: Do misky dáme 30 g rozpuštěného másla, 50 g medu a 125 g hořké čokolády. Ve vodní lázni necháme čokoládu rozpustit a prošleháme dohladka. Donuty namočené v polevě sypeme drcenými pistáciemi. Můžeme na ně dávat plátky mandlí a různé jiné ořechy. Vynikne i barevně kontrastní cukrářské zdobení.
Jaké jsou vaše oblíbené příchutě těchto koblih?
Pojďte si připravit tyto báječné nadýchané donuty s polevou a zdobením podle názorného videoreceptu.
Komentáře