Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Donuty jsou americké koblihy, které se od českých liší tím, že mají uprostřed otvor. Donuty se připravují z kynutého těsta a jsou proslulé různobarevnou polevou s cukrovým zdobením. Poradíme, jak připravit skvělé polevy.

Americká kobliha neboli donut, je pečivo z kynutého těsta, tvaru plochého prstence. Smaží se ve vysoké vrstvě oleje do tmavší zlaté barvy. Polevu můžeme připravit podle vlastní chuti, ať už čokoládovou, citrónovou nebo také jahodovou.

Jak připravit polevu na donuty

Připravit polevu na tyto skvělé koblihy není vůbec těžké. Poradíme si použitím potravinářského barviva, které kápneme do bílé polevy, či rozmixováním ovoce:

  1. Bílá poleva: V misce prošleháme na hladkou polevu 240 g moučkového cukru, 2 lžíce citrónové šťávy a 20 g rozpuštěného másla. Donuty namočené v polevě sypeme mákem či sezamem, krásné jsou také čokoládové hoblinky nebo barevné cukrářské zdobení.
  2. Červená poleva: Do menšího rendlíku nasypeme 170 g mražených jahod a 110 g krupicového cukru. Přilijeme 125 ml vody. Polevu prováříme až do zhoustnutí, poté k ní přidáme 400 g cukru moučky, 1 lžíci vroucí vody a 30 g rozpuštěného másla. Prošleháme dohladka. Namočené donuty v polevě sypeme drceným lyofilizovaným ovocem nebo ovocným práškem.
  3. Čokoládová poleva: Do misky dáme 30 g rozpuštěného másla, 50 g medu a 125 g hořké čokolády. Ve vodní lázni necháme čokoládu rozpustit a prošleháme dohladka. Donuty namočené v polevě sypeme drcenými pistáciemi. Můžeme na ně dávat plátky mandlí a různé jiné ořechy. Vynikne i barevně kontrastní cukrářské zdobení

Jaké jsou vaše oblíbené příchutě těchto koblih?

Pojďte si připravit tyto báječné nadýchané donuty s polevou a zdobením podle názorného videoreceptu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky