Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Princezna: Bulharská topinka s mletým masem je chutnou svačinou či večeří
Zdroj: Toprecepty

Pokud máte rádi klasické topinky, bulharská princezna vás určitě osloví. Opečené krajíce chleba s mletým masem, na povrchu hojně posypané sýrem, se po jediné ochutnávce stanou nejspíš nedílnou součástí vašeho receptáře.

Podle popisu se vám tato topinka může zdát jako zcela obyčejné jídlo. Opak je však pravdou a tuto dobrotu si můžete dopřát k snídani, svačině nebo k večeři. Oblíbená je pro svou velmi snadnou přípravu, sytost a především pak lahodnou chuť.

Jak připravit bulharskou princeznu

K přípravě tohoto oblíbené rychlého pokrmu budete potřebovat 300 g mletého masa (směs hovězího a vepřového), půlku chleba, 2 vejce, 1 cibuli, sůl, pepř, 200 g sýru a trošku másla. Množství je orientační, záleží na vrstvě masa i velikosti krajíců.

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Poté ji vsypte do mísy s mletým masem a přidejte obě vejce. Osolte a opepřete, klidně přisypte oblíbené koření. Směs pořádně promíchejte, aby se spojila a chutě surovin se vzájemně prolnuly.
  2. Chléb nakrájejte na asi 1 cm široké krajíce. Každý krajíc lehce potřete máslem a poté na něj naneste vrstvu masa. S množstvím masa to nepřehánějte, aby se dobře propeklo a nezůstalo syrové.
  3. Připravené krajíce skládejte na plech a poté vložte na 10–15 minut do trouby předem vyhřáté na 200 °C. Jakmile maso na povrchu zezlátne, je téměř hotovo. Nyní topinky posypte strouhaným sýrem a vraťte do trouby, aby se sýr roztekl.
  4. Tip: I v Česku jsou k sehnání různé druhy bulharského koření, například směs panagorska sol nebo sharena sol. Ty princeznám dodají nezaměnitelnou chuť.

Na těchto bulharských topinkách si můžete pochutnávat jen tak samostatně, jejich chuť však podtrhne i šopský či jiný zeleninový salát nebo váš oblíbený dip. Pokud holdujete topinkám na všechny způsoby, vyzkoušejte zužitkovat přebytek zeleniny k přípravě cuketové pomazánky na topinky, která přijde vhod nejen v zimním čase:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky