Jak připravit ražniči? Maso proložené zeleninou a slaninou, tomu jednoduše neodoláte
Ražniči můžeme jiným slovem nazvat také špízy. Jedná se původem o balkánský pokrm, kdy napichujeme na velkou jehlu či špejli maso a prokládáme je zeleninou i slaninou. Poradíme, jak chutné ražniči připravit.
Ražniči alias špízy má každý rád, maso napíchnuté na špejli můžete proložit dalšími oblíbenými surovinami. Příprava ražniči je snadná a chválu sklidíte u celé rodiny. Nejoblíbenější přílohou k špízům jsou vařené či pečené brambory.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit ražniči
Ražniči z vepřového masa vám při pečení provoní celý domov a přiláká celou rodinu ke stolu.
K přípravě 4 porcí budete potřebovat tyto suroviny:
- Maso nejprve očistěte a nakrájejte na plátky. Pokud jsou plátky silnější, lehce je naklepejte. Plátky poté ochuťte solí, pepřem a případně potřete hořčicí.
- Ochucené maso nakrájejte na kousky tak, aby se daly napichovat na jehlu.
- Slaninu, klobásu i papriku nakrájejte na podobnou velikost jako maso. Cibuli rozkrájejte na čtvrtiny a rozeberte.
- Střídavě napichujte na jehly či špejle všechny suroviny a připravené špízy uložte do pekáčku vymazaného sádlem nebo olejem.
- Ražniči podlijte troškou vody, pekáček přiklopte víkem a vložte do předem vyhřáté trouby. Ražniči pečte na 180 °C po dobu 60 minut do změknutí.
- Ke konci pečení pekáček odkryjte a ražniči dopečte dozlatova. V průběhu dopékání přelévejte výpekem.
- Upečené ražniči podávejte s bramborem a ozdobené najemno nakrájenou cibulí. K dochucení můžete přidat na talíř i hořčici.
Ražniči přijde vhod tehdy, když si nevíte rady co připravit k obědu. Šťavnaté špízy zaručeně neurazí žádného strávníka. Pokud nechcete ztrácet čas napichováním surovin na jehly, vyzkoušejte stejně výtečné ražniči na plechu.
Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře