Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičky jsou výbornou jarní zeleninou. Nejlépe chutnají co nejčerstvější, brzy po sklizni. Pěstujeme více odrůd, ale ty s červenou slupkou jsou nejhezčí. Jemně nakrájené nebo nastrouhané je přidáváme do různých salátů.

Dokonce z nich můžeme vykrajovat různé tvary (např. květy) a používat je ke zdobení salátů v miskách nebo na talířích. Pokud ozdobné květy z ředkviček na chvilku ponoříme do studené vody, zářezy se více pootevřou a květy budou ještě hezčí. K jídlu se hodí i mladé svěží listy ředkviček, můžeme je přidávat do salátů.

Ředkvičky jsou skvělé do salátů

Ředkvičky se výborně hodí do nejrůznějších salátů. Jsou pěkně křupavé, svěží, lehce štiplavé. Můžeme je nakrájet na kostičky (větší či menší) nebo nastrouhat nahrubo. Poté je už jednoduše vmícháme do salátu. Může to být jednoduchý z hlávkového salátu, doplněný jogurtovou zálivkou, nebo složitější podle některého z vybraných receptů.

Ředkvičkový salát se sýrem

Dobrým příkladem je ředkvičkový salát s celerem a sýrem. Ředkvičky, celer a sýr nastrouháme nahrubo, promícháme  a zalijeme připravenou zálivkou. Na zálivku potřebujeme bílý jogurt, majolku a trošku mléka. Na dochucení ještě sůl, cukr a ocet. Připravený salát podáváme co nejdříve, protože jinak má tendenci řídnout. 

Přesný postup přípravy salátu můžete zhlédnout v následujícím videu.

A jaký ředkvičkový salát máte nejraději vy? Budeme rádi za tipy do komentářů.

 

Další tipy a triky