Jak připravit ředkvičkový salát? Vyzkoušejte nejlepší recepty z našeho receptáře
Ředkvičky jsou výbornou jarní zeleninou. Nejlépe chutnají co nejčerstvější, brzy po sklizni. Pěstujeme více odrůd, ale ty s červenou slupkou jsou nejhezčí. Jemně nakrájené nebo nastrouhané je přidáváme do různých salátů.
Ředkvičky jsou skvělé do salátů
Ředkvičkový salát se sýrem
Dobrým příkladem je ředkvičkový salát s celerem a sýrem. Ředkvičky, celer a sýr nastrouháme nahrubo, promícháme a zalijeme připravenou zálivkou. Na zálivku potřebujeme bílý jogurt, majolku a trošku mléka. Na dochucení ještě sůl, cukr a ocet. Připravený salát podáváme co nejdříve, protože jinak má tendenci řídnout.
Přesný postup přípravy salátu můžete zhlédnout v následujícím videu.
A jaký ředkvičkový salát máte nejraději vy? Budeme rádi za tipy do komentářů.
Komentáře