Jak a z čeho připravit zeleninový relish. Objevte osvědčený způsob využití a konzervace přebytků ze zahrady
Pikantní zeleninovou směs relish si můžeme doma jednoduše připravit. Potřebovat budeme hodně zeleniny, ocet, cukr a pepř. Poradíme, jak postupovat.
Pro přípravu relishe se používá například cuketa, cibule, okurky a rajčata. Nakrájená zelenina se dusí na mírném plameni a svoji výraznou chuť získává přidáním octa, cukru a cayenského pepře. Ozvláštnit chuť můžeme použitím dalšího koření jako kari či mleté papriky. Vhodný je i česnek, chilli papričky a hořčičné semínko.
Jak uchovat relish
Relish je hotový, když už se vypaří většina tekutiny a vařečka za sebou nechává viditelnou stopu. Po tepelném zpracování se směs uzavře do skleniček. Někdy se doporučuje, pro delší trvanlivost směsi, skleničky otočit dnem vzhůru, případně můžeme sklenice ještě zavařit. Po otevření směs uchováváme v lednici a spotřebujeme do několika dnů.
Další způsoby, jak sterilovat zeleninu, najdete v tomto článku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Falešný španělský ptáček: Stejná chuť jako oblíbená klasika, ale za mnohem kratší dobu. Nic nerolujete, vše jen pokrájíte
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře (1)