Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit restované žampiony? Bleskově připravené houby lákavě voní kmínem
Zdroj: Toprecepty

Restované žampiony, které voní po kmínu a česneku, jsou skvělou pochoutkou pro všechny milovníky hub. Podávat je můžete jednoduše s vařenou zeleninou nebo s čerstvým pečivem. Další výhodou je jejich blesková úprava.

Restované žampiony báječně chutnají jako předkrm i příloha k masitým pokrmům a grilovaným rybám. K houbám se chuťově hodí čerstvé bylinky, jako je tymián a rozmarýn. Chybu neuděláte ani s čerstvým česnekem, kmínem a majoránkou.

Jak připravit restované žampiony

Minutkové žampiony se staly velmi chutnou přílohou k masu, můžete je však přidat také do oblíbených těstovin.

K přípravě budete potřebovat

  1. Žampiony nejprve očistěte a pokud je třeba, větší kloboučky rozpulte.
  2. Na pánvi rozpalte máslo s olejem, přidejte žampiony, na půl překrojené stroužky česneku, tymián, kmín a sůl.
  3. Kousky žampionů restujte zprudka, lehce zastříkněte balzamikovým octem a míchejte dokud nebudou kloboučky zlatavě orestované.
  4. Po odstavení z plotny přidejte lžičku studeného másla a promíchejte. Podle chuti opepřete a osolte.
  5. Žampiony podávejte teplé a na talíři dozdobte nasekanou petrželkou, případně nastrouhaným sýrem.

Velmi snadný a bezmasý oběd můžete připravit z brambor, žampionů a cibule na jednom plechu. Podávat je můžete s lehkým jogurtovým dresinkem. Na tomto jednoduchém obědu si pochutná celá rodina. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky