Jak připravit restované žampiony? Bleskově připravené houby lákavě voní kmínem
Restované žampiony, které voní po kmínu a česneku, jsou skvělou pochoutkou pro všechny milovníky hub. Podávat je můžete jednoduše s vařenou zeleninou nebo s čerstvým pečivem. Další výhodou je jejich blesková úprava.
Restované žampiony báječně chutnají jako předkrm i příloha k masitým pokrmům a grilovaným rybám. K houbám se chuťově hodí čerstvé bylinky, jako je tymián a rozmarýn. Chybu neuděláte ani s čerstvým česnekem, kmínem a majoránkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit restované žampiony
Minutkové žampiony se staly velmi chutnou přílohou k masu, můžete je však přidat také do oblíbených těstovin.
K přípravě budete potřebovat:
- Žampiony nejprve očistěte a pokud je třeba, větší kloboučky rozpulte.
- Na pánvi rozpalte máslo s olejem, přidejte žampiony, na půl překrojené stroužky česneku, tymián, kmín a sůl.
- Kousky žampionů restujte zprudka, lehce zastříkněte balzamikovým octem a míchejte dokud nebudou kloboučky zlatavě orestované.
- Po odstavení z plotny přidejte lžičku studeného másla a promíchejte. Podle chuti opepřete a osolte.
- Žampiony podávejte teplé a na talíři dozdobte nasekanou petrželkou, případně nastrouhaným sýrem.
Velmi snadný a bezmasý oběd můžete připravit z brambor, žampionů a cibule na jednom plechu. Podávat je můžete s lehkým jogurtovým dresinkem. Na tomto jednoduchém obědu si pochutná celá rodina. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře