Jak připravit roštěnec? Dokonale chutný je pečený, dušený i jako minutka
Z hovězí roštěné neboli roštěnce připravíme lahodné sváteční jídlo i opravdové masové speciality. Roštěnec je nejlepší maso na steaky, ale také se hodí k pečení, grilování a dušení. Nyní se s vámi podělíme o jeho nejoblíbenější úpravu.
Roštěnec je část masa umístěná na hřbetě zvířete. Lze ho rozdělit na vysoký a nízký roštěnec. Vysoký roštěnec je šťavnatější, protože je více prorostlý tukem. Jak je známo, tuk je nositelem chuti - věřte, že vás čeká opravdový gurmánský zážitek. O něco libovější je nízký roštěnec, který má jemná svalová vlákna a rozplývá se na jazyku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vysoký roštěnec
Z vysokého roštěnce je ten nejchutnější Rib eye steak. Steak stačí pouze osolit, opepřit a krátce zprudka opéct z obou stran. Vysoký roštěnec je však skvělý také na dušení a pečení. Oblíbenou úpravou je dušená hovězí roštěná na cibuli, která je dokonale měkká a šťavnatá. Podle chuti můžeme zvolit také kombinaci s hříbky.
Nízký roštěnec
Nízký roštěnec má křehké maso a připravujeme z něj fantastické steaky zvané Striploin, New York steak a T-bone steak. Nízký roštěnec se však také hodí ke grilování a minutkové úpravě. Pomalým pečením z něj vykouzlíme lahůdku v podobě roastbeefu, který je šťavnatý, růžový a pochutnáme si na něm i zastudena jako náplň do baget, sendvičů nebo jiných chuťovek.
Komentáře