Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit rozvar na punčové řezy? Poradíme vám 3 druhy rozvarů
Zdroj: Pixabay - LuckyLife11

Jedním z tradičních retro zákusků jsou punčové řezy. Pro svou výraznou chuť jsou oblíbené nejen u žen, ale i u mužů. Při jejich přípravě používáme kromě alkoholu také punč nebo jejich náhražky - potravinářské příchutě.

Punčové řezy nebo dorty jsou moučníky, ve kterých hrají hlavní role výrazná chuť punče a rumu. Piškotový korpus je složený z barevných plátů, promazaných marmeládou a nasáklých punčovým rozvarem. Poradíme, jak na přípravu rozvaru.

Jak připravit rozvar do punčových řezů

Rozvar se připravuje v několika variantách:

1. Rozvar s rumem milují muži. Pro děti není vhodný a ani jim nechutná:

  • 500 ml vody
  • 500 g krupicového cukru
  • 150 ml rumu

2. Rozvar s punčem

3. Rozvar bez alkoholu se připravuje z vody s cukrem a jedlými příchutěmi:

Suroviny na rozvar svaříme a necháme vychladnout. Pro navlhčení piškotového plátu můžeme část rozvaru obarvit jedlým barvivem, což se hodí pro případ, že chceme punčový řez vytvořit z jednoho světlého plátu těsta.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky