Jak připravit rozvar na punčové řezy? Poradíme vám 3 druhy rozvarů
Jedním z tradičních retro zákusků jsou punčové řezy. Pro svou výraznou chuť jsou oblíbené nejen u žen, ale i u mužů. Při jejich přípravě používáme kromě alkoholu také punč nebo jejich náhražky - potravinářské příchutě.
Punčové řezy nebo dorty jsou moučníky, ve kterých hrají hlavní role výrazná chuť punče a rumu. Piškotový korpus je složený z barevných plátů, promazaných marmeládou a nasáklých punčovým rozvarem. Poradíme, jak na přípravu rozvaru.
Jak připravit rozvar do punčových řezů
Rozvar se připravuje v několika variantách:
1. Rozvar s rumem milují muži. Pro děti není vhodný a ani jim nechutná:
- 500 ml vody
- 500 g krupicového cukru
- 150 ml rumu
2. Rozvar s punčem
- 300 ml malinového sirupu
- 300 ml vody
- 1 ks pomeranče
- 100 ml rumu
3. Rozvar bez alkoholu se připravuje z vody s cukrem a jedlými příchutěmi:
Mohlo by vás zajímat
Suroviny na rozvar svaříme a necháme vychladnout. Pro navlhčení piškotového plátu můžeme část rozvaru obarvit jedlým barvivem, což se hodí pro případ, že chceme punčový řez vytvořit z jednoho světlého plátu těsta.
Komentáře