Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italský salát Caprese je velmi jednoduchý, ale zároveň jedinečný. Potřebujeme na něj pouze několik surovin, které spojíme do barevně a chuťově harmonické kombinace. Salát je osvěžující, krásný na pohled a velmi dobře chutná s pečivem. Hodí se i jako slavnostní předkrm.

Červená, zelená a bílá barva jsou lákavé pro oči a připomínají italskou vlajku. Na krásně barevný salát si připravíme pěkně vyzrálá rajčata (červená barva), sýr mozzarellu (bílá barva), čerstvou bazalku (zelená barva), sůl na ochucení a olivový olej. Sýr a rajčata stačí pěkně nakrájet, bazalku natrhat, vše posolit, pokapat olejem a máme hotovo.

Caprese v teplé kuchyni

Uvedená kombinace surovin (rajčata, bazalka, mozzarella) je výborná i k tepelné úpravě, především k zapékání. Zapékáme velmi krátce, aby si zelenina zachovala pěknou barvu a chuť. Podle receptů z našeho receptáře můžete vyzkoušet např. Caprese koláč z listového těsta, zapečené Caprese s bagetkou nebo Caprese twister.

Caprese s kuřecím masem

Trojice "rajčata, bazalka a mozzarella" nám nabízí ještě další způsoby využití. Co třeba vyzkoušet spojení s kuřecím masem? Platí to samé jako pro zapékané rychlovky, tzn. tepelná úprava rajčat, sýru a bazalky by měla být pouze krátká, bazalku stačí dát jako ozdobu až na hotový pokrm. 

Jak připravit salát Caprese

Nejlépe nám postup ukáže názorné video. Na talíř rozprostřeme plátky rajčat a mozzarelly, přidáme lístky bazalky. Vše osolíme, opepříme, zakápneme balzamicem a olivovým olejem. Salát je velmi rychlý a chutný.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli