Jak připravit salát Caprese. Skvělá kombinace surovin a barev je výtečná i k tepelné úpravě
Italský salát Caprese je velmi jednoduchý, ale zároveň jedinečný. Potřebujeme na něj pouze několik surovin, které spojíme do barevně a chuťově harmonické kombinace. Salát je osvěžující, krásný na pohled a velmi dobře chutná s pečivem. Hodí se i jako slavnostní předkrm.
Červená, zelená a bílá barva jsou lákavé pro oči a připomínají italskou vlajku. Na krásně barevný salát si připravíme pěkně vyzrálá rajčata (červená barva), sýr mozzarellu (bílá barva), čerstvou bazalku (zelená barva), sůl na ochucení a olivový olej. Sýr a rajčata stačí pěkně nakrájet, bazalku natrhat, vše posolit, pokapat olejem a máme hotovo.
Caprese v teplé kuchyni
Uvedená kombinace surovin (rajčata, bazalka, mozzarella) je výborná i k tepelné úpravě, především k zapékání. Zapékáme velmi krátce, aby si zelenina zachovala pěknou barvu a chuť. Podle receptů z našeho receptáře můžete vyzkoušet např. Caprese koláč z listového těsta, zapečené Caprese s bagetkou nebo Caprese twister.
Caprese s kuřecím masem
Trojice "rajčata, bazalka a mozzarella" nám nabízí ještě další způsoby využití. Co třeba vyzkoušet spojení s kuřecím masem? Platí to samé jako pro zapékané rychlovky, tzn. tepelná úprava rajčat, sýru a bazalky by měla být pouze krátká, bazalku stačí dát jako ozdobu až na hotový pokrm.
Jak připravit salát Caprese
Nejlépe nám postup ukáže názorné video. Na talíř rozprostřeme plátky rajčat a mozzarelly, přidáme lístky bazalky. Vše osolíme, opepříme, zakápneme balzamicem a olivovým olejem. Salát je velmi rychlý a chutný.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Komentáře