Jak připravit sázená vejce? S tímto videonávodem je zvládnou i úplní začátečníci
Sázené vejce neboli volské oko je oblíbený pokrm, který podáváme především k snídani či k lehkému obědu se salátem. Dokonalé volské oko má tuhý bílek a krásně tekutý žloutek. Poradíme, jak ho správně připravit.
Volská oka jsou na přípravu jednoduchá, během úpravy zůstanou bílky tuhé a žloutky naopak tekuté. Podáváme je většinou s opraženým toastem a slaninou, dokonale chutnají ve spojení se salátem nebo s klasickou čočkou nakyselo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit sázené vejce
Poradíme přesný postup, jak připravit dokonalé sázené vejce:
- Nejprve si na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a poté přidáme i kousek másla.
- Do menší mističky vyklepneme vejce a podle chuti osolíme či opepříme.
- Nyní opatrně vlijeme vejce na pánev, přiklopíme pokličkou a necháme smažit přibližně 1 minutu.
- Po uplynutí doby stáhneme z plotýnky a ještě zhruba půl minuty necháme vejce na pánvi odpočinout.
- Nyní zbývá vejce naservírovat, případně posypat pažitkou či petrželkou a vychutnat si tuto dobrotu.
Pokud hledáte báječnou a rychlou snídani, tak sázená vejce tím rozhodně jsou. Stačí vám pár minut a výživný pokrm máte na stole.
Přejeme vám dobrou chuť.
Komentáře