Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sázené vejce neboli volské oko je oblíbený pokrm, který podáváme především k snídani či k lehkému obědu se salátem. Dokonalé volské oko má tuhý bílek a krásně tekutý žloutek. Poradíme, jak ho správně připravit.

Volská oka jsou na přípravu jednoduchá, během úpravy zůstanou bílky tuhé a žloutky naopak tekuté. Podáváme je většinou s opraženým toastem a slaninou, dokonale chutnají ve spojení se salátem nebo s klasickou čočkou nakyselo. 

Jak připravit sázené vejce

Poradíme přesný postup, jak připravit dokonalé sázené vejce:

  1. Nejprve si na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a poté přidáme i kousek másla.
  2. Do menší mističky vyklepneme vejce a podle chuti osolíme či opepříme.
  3. Nyní opatrně vlijeme vejce na pánev, přiklopíme pokličkou a necháme smažit přibližně 1 minutu.
  4. Po uplynutí doby stáhneme z plotýnky a ještě zhruba půl minuty necháme vejce na pánvi odpočinout.
  5. Nyní zbývá vejce naservírovat, případně posypat pažitkou či petrželkou a vychutnat si tuto dobrotu.

Pokud hledáte báječnou a rychlou snídani, tak sázená vejce tím rozhodně jsou. Stačí vám pár minut a výživný pokrm máte na stole.

Přejeme vám dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky