Jak uvařit segedínský guláš? Připravte s pomocí videoreceptu tento oblíbený pokrm
Segedínský guláš má svůj původ v Maďarsku, přesto se mezi obyvateli Česka stal velmi populárním. Spojení šťavnatého vepřového masa s jemně nakyslým zelím okouzlí vaše chuťové pohárky.
Segedínský guláš s oblibou připravujeme během chladných dní, protože skvěle zasytí a také zahřeje. Segedín je charakteristický svou jemně nakyslou chutí, kterou zjemňujeme smetanou. Poradíme, jak výtečný gulášek připravit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit segedínský guláš
- Budete na něj potřebovat
- Nejprve nakrájejte cibuli nahrubo a osmahněte ji na sádle dozlatova.
- Nyní přidejte oba druhy masa nakrájené na kostky a restujte je asi 5 minut.
- Dále přidejte koření, krátce vše osmahněte a zalijte vodou. Maso duste pod pokličkou do změknutí.
- Do guláše přidejte kysané zelí a asi 10 minut povařte.
- Na závěr přilijte zakysanou smetanu, ve které jste rozmíchali mouku, a společně vše provařte asi 20 minut.
- Segedínský guláš podávejte s domácím houskovým knedlíkem.
Pojďte si připravit báječný segedínský guláš podle rychlého videoreceptu, se kterým to zvládne i naprostý začátečník. Guláš se nejčastěji podává s houskovým knedlíkem, avšak sáhnout můžete i po krajíci čerstvého chleba.
Dobrou chuť.
Komentáře