Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš má svůj původ v Maďarsku, přesto se mezi obyvateli Česka stal velmi populárním. Spojení šťavnatého vepřového masa s jemně nakyslým zelím okouzlí vaše chuťové pohárky.

Segedínský guláš s oblibou připravujeme během chladných dní, protože skvěle zasytí a také zahřeje. Segedín je charakteristický svou jemně nakyslou chutí, kterou zjemňujeme smetanou. Poradíme, jak výtečný gulášek připravit.

Jak uvařit segedínský guláš

Jednoduché a chuťově neodolatelné jídlo z jednoho hrnce, to je přesně segedínský guláš.
  1. Budete na něj potřebovat
  2. Nejprve nakrájejte cibuli nahrubo a osmahněte ji na sádle dozlatova.
  3. Nyní přidejte oba druhy masa nakrájené na kostky a restujte je asi 5 minut.
  4. Dále přidejte koření, krátce vše osmahněte a zalijte vodou. Maso duste pod pokličkou do změknutí.
  5. Do guláše přidejte kysané zelí a asi 10 minut povařte.
  6. Na závěr přilijte zakysanou smetanu, ve které jste rozmíchali mouku, a společně vše provařte asi 20 minut.
  7. Segedínský guláš podávejte s domácím houskovým knedlíkem.

Pojďte si připravit báječný segedínský guláš podle rychlého videoreceptu, se kterým to zvládne i naprostý začátečník. Guláš se nejčastěji podává s houskovým knedlíkem, avšak sáhnout můžete i po krajíci čerstvého chleba.

Dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky