Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Záviny neboli štrúdly jsou velmi oblíbenou svačinou nebo dezertem. Tento skořicový můžete připravit z kupovaného kynutého těsta, čímž si ušetříte mnoho času i práce. Dále budete potřebovat už jen arašídové máslo, skořicový cukr a vejce.

Skořicový štrúdl je jednou z mnoha alternativ typického jablkového závinu. Je dost dobře možné, že si tuto variantu oblíbíte, protože je velmi snadná a rychlá, ale přitom díky důmyslnému zdobení vypadá lákavě. Základní kynuté těsto můžete koupit, nebo si ho připravit sami.

Jak připravit skořicový štrúdl

S naším videonávodem to jistě zvládnete a přesné údaje o surovinách jsou uvedené zde.

  1. Připravíme si tenký plát kynutého těsta (kupované těsto jen rozvineme, domácí pečlivě vyválíme).
  2. Celý plát potřeme rozehřátým arašídovým máslem a poté posypeme skořicovým cukrem.
  3. Těsto pevně srolujeme a vzniklý válec nastřihneme nůžkami do hloubky asi 4 cm.
  4. Nastřižené části skládáme cik cak, vždy jednu část doleva a druhou doprava.
  5. Nakonec štrúdl potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct.
  6. Upečený štrúdl můžeme ozdobit bílkovo-cukrovou polevou.

Tak co, povedl se vám tento snadný skořicový štrúdl?

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli