Skořicový štrúdl podle videonávodu skvěle chutná a lahodí oku
Záviny neboli štrúdly jsou velmi oblíbenou svačinou nebo dezertem. Tento skořicový můžete připravit z kupovaného kynutého těsta, čímž si ušetříte mnoho času i práce. Dále budete potřebovat už jen arašídové máslo, skořicový cukr a vejce.
Skořicový štrúdl je jednou z mnoha alternativ typického jablkového závinu. Je dost dobře možné, že si tuto variantu oblíbíte, protože je velmi snadná a rychlá, ale přitom díky důmyslnému zdobení vypadá lákavě. Základní kynuté těsto můžete koupit, nebo si ho připravit sami.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit skořicový štrúdl
S naším videonávodem to jistě zvládnete a přesné údaje o surovinách jsou uvedené zde.
- Připravíme si tenký plát kynutého těsta (kupované těsto jen rozvineme, domácí pečlivě vyválíme).
- Celý plát potřeme rozehřátým arašídovým máslem a poté posypeme skořicovým cukrem.
- Těsto pevně srolujeme a vzniklý válec nastřihneme nůžkami do hloubky asi 4 cm.
- Nastřižené části skládáme cik cak, vždy jednu část doleva a druhou doprava.
- Nakonec štrúdl potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct.
- Upečený štrúdl můžeme ozdobit bílkovo-cukrovou polevou.
Tak co, povedl se vám tento snadný skořicový štrúdl?
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Výborný rychlý jablečný štrúdl bez kynutí: Nadýchané těsto a šťavnatá náplň tvoří dohromady dokonalou dvojici
Štrúdl podle babičky Terezy Bebarové: Je z dvojího těsta a chutná božsky, říká moderátorka Peče celá země
Skořicový trhací chleba je snadná lahůdka. Vyzkoušejte ho s videonávodem
Komentáře