Jak udělat škvarkovou pomazánku? Nejlépe chutná na čerstvém krajíci chleba
Všichni víme, že čerstvě vyškvařené škvarky jsou naprosto báječná chuťovka především k posezení s přáteli u piva či vína. Skvělé jsou nejen samotné k zakousnutí s čerstvým chlebem, ale také jako přísada do pomazánky.
Škvarky nám vznikají jako vedlejší produkt při škvaření vepřového sádla. Při postupném rozpouštění tuku se odpařuje voda a škvarky tak začínají zlátnout. Škvarkovou pomazánku namažeme a ozdobíme jarní či smaženou cibulkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat škvarkovou pomazánku
Škvarková pomazánka je velmi jednoduchá, hravě ji zvládnou i začátečníci ve vaření. Budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve pomelte škvarky, cibuli nakrájejte nadrobno a oloupané vajíčko nastrouhejte na struhadle. Všechno vložte do mísy a přidejte hořčici.
- Všechny suroviny v míse důkladně promíchejte a dochuťte solí i pepřem. V případě, že se vám pomazánka bude zdát více hrubá, použijte pro zjemnění ruční mixér.
- Pomazánku naplňte do skleničky a vložte do lednice vychladit.
- Pomazánku podávejte na čerstvém pečivu s kyselou okurkou a dozdobit ji můžete nakrájenou jarní cibulkou.
Tuto báječnou a snadnou škvarkovou pomazánku můžete připravit i podle úvodního videa. Nebojte se pomazánku dochutit třeba drceným česnekem nebo čímkoli, co máte rádi.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře