Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Příprava slaného karamelu je velmi jednoduchá a rychlá. Tato dobrota najde ve vaší kuchyni mnoho chutných uplatnění, ale i jen samotný karamel na lžičce vám způsobí nebe v ústech. Pevně věříme, že jeho sladkost s nádechem příjemné slanosti vám dokáže zvednout náladu na celý den.

K přípravě slaného karamelu nepotřebujete mnoho surovin. Většinou má každý z vás všechny správné přísady doma. Výhodou je, že vám tahle dobrota v dobře vymytých skleničkách vydrží v chladu minimálně dva měsíce. 

Jak připravit slaný karamel 

K přípravě tohoto cukrářského zázraku, který vás vystřelí v očích rodiny a známých až na vrchol obdivu, vám postačí provést několik jednoduchých kroků:

  1. Do nádoby s širším a silnějším dnem nasypte cukr krupici a pomalu na sucho zahřívejte do barvy karamelu.
  2. Neustále míchejte, aby se cukr nespálil a nezhořkl
  3. Když bude mít cukr správnou zlatohnědou barvu a konzistenci, přimíchejte metličkou po částech změklé máslo.
  4. Následně zapracujte ohřátou smetanu ke šlehání. 
  5. Nakonec přidejte dvě zarovnané lžičky mleté mořské soli a míchejte do rozpuštění.
  6. Hotový slaný karamel sceďte přes sítko do uzavíratelných sklenic.
  7. Po vychladnutí skladujte v lednici.
Podívejte se na kompletní recept, kde najdete rozpis na všechny suroviny na báječný slaný karamel
Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky